NOORDHORN: SNEEUW!! 2e ronde…. Winter wonderland in ‘ons dörpke’…. (05-02-2015) Deel 5

We pakken de draad weer op aan het begin van de Badweg, tussen 1930 en 1970 de reguliere toegangsweg naar het openlucht zwembad. (Je kon ook langs het kanaal en dan via het pad naast het huis van Hiemstra):
IMG_5623 verkl
Rechts het woonhuis van de familie B.Hummel, verderop de huizen van Piet Bos en Edwin Top. In de verte is te zien dat het laatste stuk van de Badweg is afgesloten door een hek, geplaatst door grondeigenaar Kooi.
IMG_5624 verkl
Als kijker en kieker is het goed af en toe achterom te kijken…. Hier de Badweg van west naar oost. Links de woning van Piet Bos, in de verte aan de andere kant van de oude N355 de woning van Anne en Itie Tillema.
IMG_5625 verkl IMG_5626 verkl
Links het Westeinde van de Badweg, dat door Kooi is afgesloten; rechts het oosteinde van de Badweg met aan de overkant het huis van de Tillema’s.
IMG_5628 verkl
De bebouwing aan de noordkant van het Van Starkenborghkanaal, het westelijke deel. Het eerste huis was ooit het brugwachtershuis van o.a. Middel en Zwerver.
IMG_5630 verkl
Tafelbrug vanaf de noordwestkant, met ongebruikte brugwachterspost. Rechts op de achtergrond de vroegere pastorie van de Geref. Kerk.
IMG_5631 verkl
Het vervolg van de bebouwing aan de noordkant van het Van Starkenborghkanaal, noordzijde. Is dit het laatste woonhuis dat in deze rij werd gebouwd, op de plek van de kassen van Groeneveld?!
IMG_5633 verkl
Nog eens de bebouwing langs het Van Starkenborghkanaal NZ vanaf Sj.Datema (vroeger postbode en duivenmelker Joh. Hiemstra).
IMG_5635 verkl
Aan de overkant van het kanaal, bij de entree van het sportcomplex, is de firma STERK (in heiwerk) bezig met het definitieve herstel van de kanaalkant na het verzinken van de buizen van Gasunie en Enexis.
IMG_5636 verkl IMG_5637 verkl

IMG_5638 verkl
Het deurwaarderskantoor en incassobureau van Hoeve, ook de administratieplek van Hoeve Veilingen. Op de achtergrond de veilinghal.
IMG_5639 verkl
Het nieuwe deel van het bedrijvenpark aan de Industrieweg. De hal van BE-JO nadert zijn voltooiing. Op de voorgrond wordt het terrein geëgaliseerd, er kunnen nog twee bedrijfshallen worden geplaatst.
IMG_5642 verkl
IMG_5643 verkl
Rechts op de achtergrond het enige bouwsel dat nog herinnert aan de zwembadperiode. De “paardenstal”, de verkleedruimte voor de jongste kinderen. Later ook echt paardenstal…

SLOT VOLGT!
©foto’s: jan blaauw, 5 februari 2015  (Canon EOS 60D, zoomlens 17-85)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Cultuur, Diversen, Fotos, Natuur, Noordhorn, Overig en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.