NOORDHORN: BE-JO hal, Van Starkenborghkanaal etc. – Foto’s 4 februari 2015

Bijna vergeten dat ik gisteren (woensdag 4 februari 2015) ook wat  beelden heb vastgelegd met de lutje Canon… Waard om te laten zien:
IMG_2755 verkl
De nieuwe BE-JO hal aan de Industrieweg, met grote buizen voor de deur… “Regenpijpen”…. aldus een Kode Profielmedewerker. Een twinkeling in zijn ogen verraadt hem. De buizen zijn nodig vanwege het dichtmaken van een deel van de naastgelegen Noordhorner Tocht.
IMG_2756 verklJPG IMG_2757 verkl
Langzamerhand wordt duidelijk wat hier gebeurt aan de Industrieweg. In ieder geval een nieuwe grote bedrijfshal voor de technische handelsonderneming BE-JO, die zijn oude stek op de hoek van de N355/Industrieweg moet verlaten. De weg die wordt aangelegd vanaf de Industrieweg naar de dijk met bomenrij is de verantwoordelijkheid van grondeigenaar F.Kooi & Zonen. Het werk gebeurt door J.B.Z., de onderneming van Jan Balkema Zuidhorn. Balkema heeft zelf achter de nieuwe BE-JO hal een lap grond gekocht van Kooi en plaatst daar een eigen onderkomen. Het oogt tot nu toe nogal provisorisch en wat ik ervan begrijp, is dat niet iedereen in de directe omgeving er blij mee is….
IMG_2758 verkl
De ruimte aan de Industrieweg tussen de BE-JO hal en de Veilinghal van Hoeve wordt geëgaliseerd in opdracht van de firma Kooi. Als ik het goed heb begrepen, is het nu nog niet de bedoeling hier een of twee nieuwe bedrijfshallen te realiseren.
IMG_2761 verkl
Het nogal provisorisch ogende ‘bouwwerk’ van JBZ tussen de nieuwe BE-JO hal en de oude zwembaddijk met bomenrij. Onduidelijk wat daar gebeurt…..
IMG_2763 verkl
Het  nog braak liggende deel van het bedrijventerrein van de firma Kooi dat wordt geëgaliseerd.
IMG_2764 verkl
Op de voorgrond de voormalige opslagruimte van de firma Kooi. De vorm van de betonplaten is nog zichtbaar… (De platen zijn gebruikt voor de zijweg bij de nieuwe hal van BE-JO; er is blijkbaar afgezien van het gebruik van straatklinkers). Rechts op de achtergrond de voormalige ‘paardenstal’, de grote kleedruimte van het vroegere openluchtbad.
IMG_2765 verkl

IMG_2767 verklJPG
Herkenbaar beeld bij het Van Starkenborghkanaal aan de noordzijde. Boot, tafelbrug en in de verte de nieuwe, vaste, hoge brug. Rechts de voormalige pastorie van de Geref. Kerk.
IMG_2769 verkl
De firma STERK (“Sterk in heiwerk”) is actief aan de overkant van het kanaal bij de entree van het sportcomplex. Definitief herstel van de kanaaloever waar de nieuwe buizen van Gasunie en Enexis zijn ‘verzonken’?!
IMG_2770 verkl
Dreigende wolken boven het zonnige Noordhorn……

©foto’s: jan blaauw, 4 februari 2015 (Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Cultuur, Diversen, Fotos, Nieuws, Noordhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.