NOORDHORN: Snij op t dörp, snow over the village, SNEEUW!! (Deel 3)

De eerste twee reeksen staan op: http://www.noordhorntoenennu.com.
Ter verduidelijking: Vanmorgen, zaterdag 24 januari 2015, op tijd de deur uit, want het heeft GESNEEUWD! Voor het eerst deze winter en dan is het heerlijk om buiten te zijn, in de bijna ongerepte dorpsnatuur…. Vervolgreeks, vanaf de vijver aan de Borgweg:
IMG_1074 verkl

Vijver aan de Borgweg, landhuizen op de achtergrond.
IMG_1077 verkl
Besneeuwde fiets, kan ie er tegen?!
IMG_1078 verkl
Dorpsrand aan de oostkant met op de achtergrond woon- en werkverblijf van Jacob en Tina Stenekes.
IMG_1079 verkl
Zicht op de hoge, vaste, niet eens meer nieuwe brug, schakel in de verlegde N355. Op de voorgrond twee wandelaars met huisdier op het betonpad.
IMG_1082 verkl
Het gedeelte van de Borgweg dat dwars op de eigenlijk weg staat, met gracht. Besneeuwd en wel… Hier hoort denk ik het verhaal bij dat ik te horen kreeg van aanwonende, Anna Schouten. Anna vertelde dat ze in/bij het water en de struiken een eend zag die hopeloos verward zat in een stuk nylondraad. Het dier kon zichzelf niet bevrijden. Anna sprak erover met een jonge vader die langs kwam, samen met zijn kind. “Hij bedacht zich niet, deed zijn schoenen en sokken uit, waadde door het ijskoude water naar het dier in nood en bevrijdde het! Ik wilde een handdoek voor hem halen, maar hij wimpelde het weg en zei dat hij dichtbij woonde, aan de Meidoornstraat!” Anna achterhaalde de naam van de dierenliefhebber: Elroy Oosterhof! Zoals Anna zei: “Voor mij is hij een held!”  Kindlief vond het ‘heel gewoon’ wat pappa deed, had meer aandacht voor zijn nieuwe laarsjes: “Kijk eens!”
Elroy, bedankt!
IMG_1085 verklJPG
Nog een aan de elementen blootgesteld vehikel. Lijkt me voor het verlengen van de levensduur niet zo bevorderlijk….
IMG_1087 verkl
Schapen in het wit, ze kunnen er tegen, neem ik aan. Net of ze wachtposten hebben uitgezet, terwijl de anderen rustig eten… En de spreeuwen (of zijn het mussen?) eten mee! Op de voorgrond in ieder geval een kraai…..
IMG_1088 verklJPG
Hamsterpad, oost west…. Het Kuipershuis is buiten beeld, zichtbaar de woning van Ten Hoeve, vroeger het huis waar onder andere de familie (Aldert) Bakker heeft gewoond, waar Gerrit is geboren (en door een gat in de heg kroop….)
IMG_1090 verkl
De eerste straat waar sneeuw is geruimd, met de gemeentelijke sneeuwschuiver. Hamsterpad, bij de Samenwerkingsschool. De schoongemaakte route loopt via de Meidoorn- en de Kastanjestraat naar de Oosterweg.
IMG_1092 verkl
Huize Matter aan de oneven kant van de Meidoornstraat, waar verder niet mag worden gebouwd. Unieke locatie met een uitdijend wagenpark. Er valt veel ongedierte te bestrijden, elders….

Deel 4 en 5 volgen!
©foto’s: jan blaauw, 24 januari 2015 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Dieren, Diversen, Natuur, Nieuws, Noordhorn, Overig en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.