NOORDHORN: Schapen, schepen, Koopman, BE-JO en zonsondergang….

Een prachtige zondag in lentesfeer, maar het is eind november….. Rondgewandeld en gekiekt…. Heel gewoon en toch heel bijzonder: Mokkenburg, Van Starkenborghkanaal, spoorbrug en heipalen bij BE-JO….:
IMG_2535 verkl
Schapen in ons groene landschap, het worden er steeds meer. Vooral als je de spiegelbeelden meetelt….
IMG_2537 verkl
Zondag of niet, de binnenvaart gaat door. Hier de forse PRISA met containers en een verstelbare stuurhut. Hier kan de stuurman nog over de containers naar voren kijken….
IMG_2540 verkl
…. maar hier heeft de ‘automatische piloot’  of de ‘radar’ het al overgenomen.
IMG_2541 verkl
Doorkijk! De oude spoorbrug is groen uitgeslagen… In de nevelige verte nadert de PRISA de geheven tafelbrug. (Ja, de brug gaat ook weer naar beneden….. Gesmeerd!)
IMG_2542 verkl
Het kantoorgedeelte van Koopman (Transport en Depot) ziet er keurig verzorgd uit. Nieuw verfje? In ieder geval een nieuwe vlag… De klok is verwijderd (stond ‘eeuwig’ op kwart voor zes… Of was het kwart over?!)
IMG_2543 verkl
Nee, de speelattributen op het veldje hoek Oosterweg/Moeshorn zijn niet te koop en ook de woning van Dik en Harma Postema is niet te vinden op Funda…. Grappenmakers! (Het bord is inmiddels terug op zijn eerdere standplaats…)
IMG_2545 verkl
Vanmiddag nog een keer gewandeld, nu met de wijzers van de klok mee. Al weer zo’n kanjer in het kanaal, de ELLEN, een tanker. Heb ik hier niet eerder gezien (maar dat zegt niet zo veel…)
IMG_2546 verkl
Bij deze boten is er niet direct een hoogteprobleem. Meer breedtezorgen…. En de diepte? Die is nu ongetwijfeld prima voor elkaar na al dat gebagger…..
IMG_2548 verkl
De maten van ELLEN….. Maximale lengte en breedte voor deze vaarwegen: 110 meter lang, 11,45 meter breed. Tonnage: 3153! (Nee, niet de grootste…)
IMG_2549 verklJPG
Bij de bouwput van de nieuwe BE-JO aan de Industrieweg zijn heipalen gebracht. En dan gaat het hard…..
IMG_2530 verkl
De functieloze abri die een nieuwe bestemming krijgt bij het dorpshuis aan de Noorderweg. Teleurstellend dat in het grote wegverleggingsproject geen plek kon worden ingeruimd voor een nieuwe bushalte hier bij de Schippersstraat. Qua ruimte had het best gekund….
IMG_2531 verkl
Zonsondergang van zaterdag 22 november jongstleden…

©foto’s: jan blaauw, 22 en 23 november 2014 (Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.