NOORDHORN, nu: Nieuwsbrief hoofdvaarweg lemmerdelfzijl: Rondweg Zuidhorn, tunnel en nieuwe vaste brug

lemmerdelfzijl
week 47, november 2014

1. Baggeren
Martens en Van Oord ruimt deze week de laad- en losplaatsen op en baggert op die locaties nog de laatste resten.
In de week van 8 december wordt, in opdracht van de provincie, nog een eindpeiling uitgevoerd met een boot van Groningen Seaports. Dit is de laatste controleslag voordat het kanaal wordt opgeleverd. Mochten er nog oneffenheden zijn, kan het zijn dat er na deze peiling nog wat wordt gebaggerd.

2. Bushokje
Van diverse zijden hebben we vragen gekregen over wat er met het bushokje bij de Schippersstraat gebeurt. De provincie heeft het bushokje aangeboden aan Dorpsbelangen. Het bushokje wordt bij de Dörpsstee in Noordhorn geplaatst.

3. Beplanting parkje en rondom de tunnel
In een van de laatste weekberichten hebben wij aangegeven dat de beplanting in de maand november wordt afgerond. Momenteel zijn wij nog in overleg met de gemeente over de aanleg van de beplanting in relatie tot het beheer en onderhoud daarvan in de toekomst. Met de winter voor de deur en met het oog op dit overleg met de gemeente hebben wij besloten de beplanting niet meer dit najaar, maar uiterlijk volgend voorjaar af te ronden. Indien we net zo’n zachte winter krijgen als vorig jaar, kan het eerder.

Opm. t.a.v. 2: Een bushokje bij de Dörpsstee…. Een extra hangplek?  (Waar is trouwens die andere abri gebleven???!) Wat mij verbaast is het feit dat met geen woord is/wordt gerept over het stilzwijgend verdonkeremanen van de bushalte ter hoogte van de Schippersstraat. Wat voor Noordhorn overblijft, is de halte bij de keerlus aan het eind/begin van de Langestraat Noord, zo ver mogelijk van het dorp vandaan…. Wat een devaluatie!  En waarom is hierover nooit op een behoorlijke manier gecommuniceerd? Of tellen busreizigers sowieso niet meer mee in deze maatschappij, waarin de ‘heilige koe’ op een voetstuk is geplaatst als kroon op de spoil the soil society…. (“Hè bah, naast een vreemde in een bus…”)

Opm. t.a.v. 3: Na het voltooien van de N355-verlegging (inclusief de al of niet te steile tunnel) is het aangezicht van het dorp Noordhorn danig geschonden. Een lelijk gezicht, als je het dorp vanuit het zuiden of westen nadert. Een kale, rommelige bedoening waarbij Midhorn er wat verloren bij ligt tussen die kaalheid en het kanaal. Die situatie duurt dus nog wat langer nu de Provincie en de Gemeente het blijkbaar niet eens kunnen worden over het snoeien van de struiken, het maaien van het gras en het opruimen van de rommel die langs komt waaien…. En dan zullen die drakerige bouwhekken ook nog wel blijven langs de rand van de noordwestelijke tunnelmond. Het leed dat tunnelaankleding heet…. Samen met de zuchtende en steunende tafelbrug tussen Noord- en Zuidhorn, een steeds vaker werk weigerende roestbak, is het aangezicht vol littekens van Noordhorn-Zuid niet bepaald bevorderlijk voor een prettig leefklimaat. (JB)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.