NOORDHORN: Weekbericht 42 Prov. Groningen (door Tim Smid) + afstand Noord-Zuidhorn: 1 of 2 kilometer?!

Natte donderdag, edoch: de zon schijnt al weer! Hierbij het weekbericht nummer 42 van de Provincie Groningen, deze keer van Provincie-medewerker Tim Smid. En daarna nog even over de afstand tussen Noord- en Zuidhorn, soms oneindig, meestal 1 à 2 kilometer. Ja, wat is het nou? Eén of twee kilometer???! Ach, dat hangt er vanaf waar je begint… Vanaf de afslag Langestraat Noord is het op de fiets, lopend of met de auto ‘maar’ 1 kilometer. Kom je echter op de hoek bij de rotonde, naast Tuincentrum Frank Meester, dan moet je rekenen op 2 kilometer!

Weekbericht week 42  – 16 oktober 2014

Werkzaamheden tot eind november
Afgeronde werkzaamheden
Het afwerken van de grondlichamen aan de noordzijde is afgerond. Ook de kust- en oeverwerken zijn deze week afgerond. Er moet alleen nog herstelwerk plaatsvinden bij de laad-en- losdepots.Dit gebeurt nadat de laad-en- losdepots zijn verwijderd.
In de Langestraat is de tijdelijke uitrit verwijderd en is er onderhoud gepleegd aan de straat. Langs de N355 en de verbindingsweg is de definitieve bebording aangebracht.

Arme boom.....

Arme boom…..

Verder zijn de werkzaamheden aan de drinkwatertransportleiding zo goed als klaar. De leiding is gekeurd op lekkage en het blijkt dat de leiding goed dicht is.

Gekeurd en in orde bevonden....

Gekeurd en in orde bevonden….

Nog in uitvoering
De komende weken wordt het baggeren afgerond. Uit metingen blijkt dat er nog een aantal plekken afgewerkt moeten worden. Dat gaat nog ongeveer twee weken duren. In de laatste week van oktober en de eerste week van november worden de laad-en- losdepots opgeruimd. Ook gaan we de komende weken de grondlichamen aan de zuidkant afwerken. De afwerking van de wegomlegging, tunnel en brug gaat door tot eind november.

Verdere planning:
in oktober en november worden de knoop en het parkje boven de tunnel beplant;
– 17 oktober: afronden aanbrengen oeverbescherming tussen de beweegbare brug en de nieuwe vaste hoge brug ;
29 oktober: afronden werkzaamheden waterleiding tussen Noordhorn en Zuidhorn;– eind oktober: afwerken grondlichaam ten zuiden van de vaste brug. Belangrijk is dan wel dat het slib voldoende droogt, daarna kunnen we inzaaien;
tot 1 november: afronden baggerwerkzaamheden aan het Van Starkenborghkanaal.– Bij de vaste brug wordt aan beide kanten van het kanaal de laad- en loslocatie verwijderd. Daarna wordt dit deel van het kanaal nog gebaggerd. Vervolgens doen we nog een eindpeiling om te controleren of het baggeren volgens de afspraken is gebeurd.

Suggesties en klachten
GMB is niet meer aanwezig in Noordhorn. Janko Haaksema (GMB) blijft tot de oplevering(1 november) voor suggesties en klachten bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 71 59 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu.
Na 1 november gaat de onderhoudstermijn in. Dat betekent dat GMB af en toe nog te zien is in Noordhorn en Zuidhorn om de puntjes op de i te zetten. Klachten en suggesties kunnen vanaf 1 november worden doorgegeven aan de provincie Groningen:
via projectzuidhorn@provinciegroningen.nl. Dit e-mailadres kunt u ook gebruiken bij vragen en suggesties over de beweegbare brug.

Weekbericht
Het weekbericht voor de wegomlegging Zuidhorn blijft u via de e-mail ontvangen tot het project is opgeleverd, uiterlijk 1 november aanstaande. Uw e-mailadres wordt daarna gekoppeld aan de nieuwsberichten over de andere projecten in Zuidhorn, die binnenkort via http://www.lemmer-delfzijl worden verzonden. Als u dit niet op prijs stelt, kunt u zich eenvoudig online afmelden op http://www.lemmer-delfzijl.nl. Het weekbericht komt ook op deze site te staan.

IMG_2366 verkl
De bebording bij de afslag Langestraat Noord-N355. Zowel voor het snel- als voor het langzame verkeer is de afstand naar Zuidhorn 1 kilometer…..
IMG_2364 verkl
Fietsen of lopen we van de Langestraat Noord langs de N355 richting Zuidhorn, dan wordt de afstand langer in plaats van korter. Bij Frank Meester is het 2 kilometer….. En ook de Stad is ineens een kilometer verder weg in plaats van dichterbij….

©foto’s: jan blaauw, 15/16-10-2014 (Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.