NOORDHORN: Fotoronde 12 en 13/10/2014: Ochtendmist, middagzon, maandagmottigheid……. (Deel 2)

Een aangevuld tweede deel van de zondagochtendtrip met camera, in de mist…. Ook wat zonniger momenten van zondagmiddag en enkele opnamen van de vochtige grijsheid van deze maandag….:
IMG_2322 verkl
Zoals eerder gemeld is de tijdelijke afslag voor het huis van Jan en Heleen de Haan verwijderd en is de situatie duidelijk verbeterd (al sputtert Jan Thijs toch nog wat over de extra parkeerruimte… Hij heeft gelijk, leerkrachten van de Chr. MAVO hoeven hier niet meer te parkeren…)
IMG_2323 verkl

De rommeligheid tussen tunnelkuip noordwest en afslag Langestraat/Industrieweg. Zolang er aan de reconstructie van de Langestraat Zuid wordt gewerkt, zal het hier nog niet “einde wegverleggingverhaal” zijn….
IMG_2324 verkl
Richting de oostkant van de tunnel is het evenzeer grijsheid troef. De entree naar de pompkelder is al weer als parkeergelegenheid in gebruik genomen… (Wat als er iemand dringend bij de pompkelder moet zijn??! Kans van 1 op …???….
IMG_2326 verkl
De zandbaan van de Langestraat Zuid tussen Sicke Benninghestede en Kruizinga State (naast de Gluphörn). Aanwonende Lammert Drijfhout kan rustig een ommetje maken met de hond…. Zondagrust!
IMG_2328 verkl
Zelfde Langestraat Zuid, vanuit het noorden gekiekt…. Het stratenmakerswerk schiet al mooi op!
IMG_2330 verklJPG
Verwijzing van het ene schoolgebouw (Oosterweg) naar het andere (Hamsterpad), maar vermoedelijk zal ook daar niemand aanwezig zijn, op zondagmorgen…. Bellen dan maar?! Herfstvakantie…….
IMG_2331 verkl
’s Middags is de mist verdwenen, de zon maakt er een vriendelijk landschap van, ook langs het Van Starkenborghkanaal, aan de oostzijde van de NVH-brug. Alleen deze week wordt er nog gebaggerd en grond aangevoerd. Daarna worden aan beide kanaalkanten de tijdelijke aanlegplaatsen verwijderd en zegt ook Martens en Van Oord: Dag!
IMG_2333 verkl
De NVH-brug, indrukwekkend!
IMG_2335 verkl
Fraai lijnenspel, brug en talud. De bomen op de achtergrond zijn er niet allemaal fit bij gebleven…..
IMG_2336 verklJPG
Twee keer Gebr. Kok, een keer Mechielsen….. Grijpers met weekendverlof!
IMG_2337 verkl IMG_2340 verkl
Maandagmorgen 13 oktober, rond een uur of elf. Donkergrijze sfeer, net of het elk moment kan beginnen te regenen. Niet koud, eerder vochtig benauwd…. De “Belicha” uit Rotterdam passeert, met grind….
IMG_2338 verkl
Maximale lengte en breedte en toch “maar” 2600 ton….
IMG_2342 verkl
Lichtmast met handwijzer bij de T-kruising van Langestraat Zuid en Industrieweg. Zou die vanavond nou wel licht geven, zodat de duistere omgeving wat veiliger wordt? Intrigerend, dat aantal kilometers naar Zuidhorn. Hier is het 1, bij de rotonde 2…. Afgerond.
IMG_2343 verkl
Gelukkig, een stratenmaker van Oosterhof Holman maakt het straatje voor het huis van de Meskers aan de Schippersstraat weer in orde. Hopelijk blijven de bewoners nu lange tijd verschoond van overlast…

©foto’s: jan blaauw, 12 en 13 oktober 2014 (Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.