NOORDHORN: Weekbericht 41 Prov. Groningen (door Yvonne Arnst)

IMG_2276 verkl
Een fraaie Duitse pleziervaarder maakt ruim baan voor de lege “Elgeria”, een van de schepen die bagger vervoeren naar de grondlichamen bij de NVH-brug.

Weekbericht week 41 – 9 oktober 2014
Werkzaamheden tot eind november

Afgeronde werkzaamheden
In het weekbericht van vorige week is ten onrechte gemeld dat op dat moment de tijdelijke aansluiting van de Rijksstraatweg op de Langestraat was verwijderd. Onze excuses voor deze verkeerde berichtgeving. De aansluiting is afgelopen dinsdag verwijderd.

Nog in uitvoering
Vrijdag 10 oktober wordt het grondlichaam ten noorden van de vaste brug afgewerkt. Daarna kan dit grondlichaam worden ingezaaid. De baggerwerkzaamheden worden deze week afgerond. De afwerking van de wegomlegging, tunnel en brug gaat door tot eind november. De werkzaamheden aan de waterleiding tussen Noordhorn en Zuidhorn en het afwerken van grondlichaam zuid worden, in tegenstelling tot eerdere berichten, eind oktober afgerond. In detail is de planning van de resterende werkzaamheden als volgt:

– in oktober en november worden de Knoop en het parkje boven de tunnel beplant;
– 17 oktober: afronden aanbrengen oeverbescherming tussen de beweegbare brug en de nieuwe vaste hoge brug ;
– 29 oktober: afronden werkzaamheden waterleiding tussen Noordhorn en Zuidhorn;
– eind oktober: afwerken grondlichaam ten zuiden van de vaste brug. Belangrijk is dan wel dat het slib voldoende droogt, waarna kan worden ingezaaid;
tot 1 november: afronden baggerwerkzaamheden aan het Van Starkenborghkanaal. Bij de vaste brug wordt aan beide zijden van het kanaal de laad- en loslocatie verwijderd, waarna dit deel van het kanaal nog wordt gebaggerd. Daarna wordt nog een eindpeiling gedaan om te controleren of conform het opgegeven vaarwegprofiel is gebaggerd.

Suggesties en klachten
GMB is niet meer aanwezig in Noordhorn. Janko Haaksema (GMB) blijft tot de oplevering (1 november) voor suggesties en klachten bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 71 59 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu.
Na 1 november gaat de onderhoudstermijn in. Dat betekent dat GMB af en toe nog te zien is in Noordhorn en Zuidhorn om de puntjes op de is te zetten. Klachten en suggesties kunnen vanaf 1 november worden doorgegeven aan de provincie Groningen via projectzuidhorn@provinciegroningen.nl. Dit emailadres kunt u ook gebruiken bij vragen en suggesties over de beweegbare brug.

Weekbericht
Het weekbericht voor de wegomlegging Zuidhorn blijft u via de email ontvangen tot het project is opgeleverd, uiterlijk 1 november aanstaande. Uw emailadres wordt daarna gekoppeld aan de nieuwsberichten over de andere projecten in Zuidhorn die binnenkort via http://www.lemmer-delfzijl worden verzonden. Indien u hier geen prijs op stelt, kunt u zich eenvoudig online afmelden op http://www.lemmer-delfzijl.nl. Het weekbericht wordt overigens ook op deze site geplaatst.
IMG_2280 verkl
Aansluiting van de Industrieweg op de Langestraat Zuid en op de oude N355 richting beweegbare brug. Stenen, stenen, stenen….. Allemaal voor de reconstructie van de Langestraat tussen Kruizinga en Sicke Benninghestede.
Deze verkeerssituatie, hier in beeld, wordt door velen gehekeld. Vooral nu er nog steeds geen verlichting is en ’s avonds in het donker niet alle obstakels of veranderingen goed zijn waar te nemen….

©foto’s: jan blaauw, 09-10-2014 (Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.