NOORDHORN verandert: Weekbericht 40 Prov. Groningen (door Yvonne Arnst)

Even een GMB-bouwers-break…. Aandacht voor het weekbericht nummer 40 van de Provincie Groningen voor wat betreft de ontwikkelingen rond de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. De afbouw van het project Noord/Zuidhorn, de laatste loodjes:

Weekbericht week 40 – 2 oktober 2014

Inloopavond 2 oktober (Niet meer van toepassing)

Werkzaamheden tot eind november
Afgeronde werkzaamheden
De gestuurde boring onder het Van Starkenborghkanaal voor de drinkwaterleiding is uitgevoerd. Er is een stalen leiding van 400 mm doorsnede, over een lengte van 375 meter onder het Van Starkenborghkanaal doorgeboord. De komende week wordt een en ander verder afgewerkt.
Het kruispunt Industrieweg Verbindingsweg is aangelegd en de nieuwe deklaag op de Industrieweg is aangebracht.
Ook is de tijdelijke aansluiting van de Rijksstraatweg op de Langestraat verwijderd. (??????????? JB)
De baggerwerkzaamheden lopen nog wel een week door.

Nog in uitvoering
De afwerking van de wegomlegging, tunnel en brug gaat door tot eind november.
De werkzaamheden aan de waterleiding tussen Noordhorn en Zuidhorn en het afwerken van de terpen worden in oktober afgerond. In detail is de planning van de resterende werkzaamheden als volgt:
– 6 oktober tot en met 10 oktober: afronden baggerwerkzaamheden;
– 6 oktober tot en met 10 oktober: afronden aanbrengen van de waterleiding tussenNoordhorn en Zuidhorn;
in oktober worden de grondlichamen van de vaste brug afgewerkt. De uiteindelijke contouren van beiden grondlichamen zijn al duidelijk zichtbaar. GMB streeft ernaar dit werk  eind oktober af te ronden. Belangrijk is dat het slib voldoende droogt. Daarna worden de grondlichamen ingezaaid;
– in oktober en november worden de Knoop en het parkje boven de tunnel beplant.

GMB vertrokken uit Noordhorn
GMB is niet meer aanwezig in Noordhorn. Janko Haaksema (GMB) blijft tot de oplevering (1 november) voor suggesties en klachten bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 71 59 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu.

Oplevering
Na de oplevering op 1 november gaat de zogenaamde onderhoudstermijn in. Dat betekent dat GMB af en toe nog te zien is in Noordhorn en Zuidhorn om de puntjes op de is te zetten. Klachten en suggesties kunnen vanaf 1 november worden doorgegeven aan de provincie Groningen via projectzuidhorn@provinciegroningen.nl. Dit emailadres kunt u ook gebruiken bij vragen en suggesties over de beweegbare brug.

Weekbericht
Het weekbericht voor de wegomlegging Zuidhorn blijft u via de email ontvangen tot het project is opgeleverd, uiterlijk 1 november aanstaande. Uw emailadres wordt daarna gekoppeld aan de nieuwsberichten over de andere projecten in Zuidhorn die binnenkort via http://www.lemmer-delfzijl worden verzonden. Indien u hier geen prijs op stelt, kunt u zich eenvoudig online afmelden op http://www.lemmer-delfzijl.nl. Het weekbericht wordt overigens ook op deze site geplaatst.
IMG_5237 verkl
Ik heb het vanavond na terugkomst van de inloopbijeenkomst bij Balk in Zuidhorn nog even gecheckt, de tijdelijke afslag van de N355 op de Langestraat/parallelweg is er nog steeds…..

IMG_2199 verkl
Sinds vandaag (2 oktober) ligt de Langestraat Zuid er opnieuw uit. Dit gedeelte, van woonboerderij tot huize Kruizinga, wordt gerenoveerd. Jammer dat dit voor velen toch vrij onverhoeds kwam. Zou het niet wat zijn wanneer de gemeente Zuidhorn de komende tijd ook actiever zou communiceren t.a.v. de verbeteringen die voor gemeenterekening komen?
IMG_2204 verkl
Diverse benodigde materialen worden aangevoerd op het tunnelterrein, ten behoeve van de reconstructie van de Langestraat Zuid. Stenen, trottoirbanden, etc.
IMG_2207 verkl
Een vuiltje in het oog….
IMG_2209 verkl
Efficiënt dat dit geen handwerk meer is…..
IMG_5240 verkl
De Langestraat Zuid ligt er voorlopig uit! Omrijden langs Schippersstraat (langzame verkeer) en de Langestraat Noord (snelverkeer)!

©foto’s: jan blaauw, 2 oktober 2014 (Canon Ixus 150; de laatste met de Canon EOS 60D)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.