NOORDHORN: Verlegde N355 in gebruik, tunnel benoemd, “Fiets ‘m d’r in!” – 15-09-2014 (Deel 10, slot!)

Ja, ik brei er een eind aan, aan de fotografische indrukken van de gedenkwaardige maandagmiddag 15 september jongstleden. Het is mooi (geweest)!  Bedankt Provincie Groningen, bedankt GMB, bedankt alle belangstellenden voor het poseren! Nee, niet elke foto is geworden wat ik hoopte…. (Vermoeidheid ging een rol spelen en dan ben je toch minder scherp en de foto’s ook…)
Deel 10, het slot! De foto’s rond 18.00 uur, het aangekondigde tijdstip waarop de motorrijtuigen vrij baan zouden krijgen om de verlegde N355 in gebruik te nemen. Jammer dat het niet lukte om de actie aan beide zijden tegelijk te doen starten…. (En zo is er altijd wel een smetje op welk blazoen dan ook…)
IMG_5053 verkl
Het beeld rond een uur of vijf ’s middags… Uniek gemeenschappelijk gebruik van de rotonde door snelverkeer, fietsers, voetgangers…  Duurt niet lang (meer)!
IMG_5054 verkl

Een uur later… De situatie tussen rotonde en entree naar de tunnel… De drukte is verdwenen, alleen nog twee burgemeesters en twee mediamensen… Links oud-burgemeester Ginus van der Velde, van Noordhorn, in gesprek met de huidige eerste burger van Zuidhorn, Bert Swart. Rechts zijn verslaggever Jan Been en zijn cameraman (RTV Noord) in afwachting van de live-uitzending aan het begin van NoordNieuws…
IMG_5055 verkl
Ginus van der Velde brengt zijn auto in veiligheid, maar niet nadat hij een verfrissend pepermuntje geoffreerd heeft. Dit “witte goud” is ook door de week goed te consumeren!
IMG_5056 verkl
Een van de mooiste impressies van de hele reeks, om in te lijsten!
IMG_5057 verkl
Jongeren, nu nog op de fiets, het moment verbeidend waarop ze zelf achter het stuur van een motor of auto kunnen kruipen….
IMG_5058 verkl
De tunnelopening ligt er verlaten bij, maar in de ‘bovenwereld’ bij de ‘noodweg’ is het een drukte van belang. Veel publiek dat de eerste auto’s van boven af wil bekijken…
IMG_5059 verkl
De verkeersregelaars zijn er klaar voor! Nog even geduld a.u.b.
IMG_5061 verkl
Ja, er zijn en blijven altijd mensen die gebruik maken van een sluiproute… Ach, deze getalenteerde voetballers hebben schoenen met noppen, die hebben met de droge, onbegroeide ondergrond geen enkele moeite!
IMG_5064 verkl
De live-uitzending is begonnen, Jan Been interviewt burgemeester Bert Swart die op de van hem bekende opgeruimde manier over alle bezwaren heenwalst, “oud zeer” terzijde schuift, de “Brede School” in het grootdorp nog eens ten tonele voert.. En dan….
IMG_5067 verkl
… zijn de auto’s van de andere kant er al…..
IMG_5069 verkl
Snel helpt de burgemeester de verkeersregelaars met het aan de kant zetten van het belemmerende schrikhek, kan de eerste auto ook van de noordkant de tunnel in….
IMG_5072 verkl
Daar gaat ie, een Peugeot! Duim van de burgemeester, heeft zeker ook zo’n Frans vervoermiddel….
IMG_5075 verkl
Noordhornse Anna Veneman voelt zich zowel vereerd als opgelaten…
IMG_5079 verkl
De ingeschakelde opruimers van “overbodigheid” hebben geen zin in verdere vertraging en pakken door… De werkdag is al lang genoeg!
IMG_5080 verkl
De eerste bus die door de tunnel komt: “Sorry, geen dienst”. Ja, die tekst voeren de meeste bussen met zich mee die hier langskomen…
IMG_5081 verkl
De eerste vrachtwagen die de tunnel induikt, is er eentje van Reining. Voor de statistieken…
IMG_5085 verkl
Slotbeeld. “Opgeruimd staat netjes” en vergroot de duidelijkheid kun je er aan toevoegen. Het ‘gewone verkeersleven’ neemt een aanvang, hier bij de rotonde aan de noordkant van de “Gluphörn”. Alles went…

©foto’s: jan blaauw, 15 september 2014 (Canon EOS 60D, zoomlens 17-85)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.