NOORDHORN verandert: Tunneltoestanden + WEEKBERICHT 37 Prov. Groningen (door Yvonne Arnst) – Foto’s 12-09-2014

Hectische septembervrijdag… Voor mijn gevoel: OVERAL drukte…. Of drukte op komst, je kunt je komend weekeinde wel in tien stukken delen, dan vlieg je nog van hot naar her!  Aandacht voor de afrondende werkzaamheden op, in en rond de tunnel + het door Yvonne Arnst opgestelde weekbericht 37 waarin wederom veel informatie is verwerkt:

Een drukte van belang op en nabij de 'noodweg': Grijpers, vrachtwagens, mannen met oranje hesjes, al of niet gehelmd....

Een drukte van belang op en nabij de ‘noodweg’: Grijpers, vrachtwagens, mannen met oranje hesjes, al of niet gehelmd….

Weekbericht week 37 – 12 september 2014

Openen N355
Datum 15 september 2014 Tijd 14.30 15.30 uur
Ruim een jaar hebben de werkzaamheden tussen Noordhorn en Zuidhorn geduurd, maar nu zijn we zo goed als klaar. Daar willen we graag op een feestelijke manier aandacht aan besteden. Maandag 15 september opent gedeputeerde Mark Boumans samen met burgemeester Bert Swart, directeur Els van Grol van Rijkswaterstaat en directeur Gerrit-Jan van de Pol van GMB het nieuwe deel van de N355 met bijbehorende tunnel.
Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd bij deze opening aanwezig te zijn.

Fiets m dr in
Aansluitend aan het formele programma is er de mogelijkheid om op de (versierde) fiets, scootmobile of met een skelter een keer door de nieuwe tunnel racen. Dat kan op maandag 15 september, tussen 16.00 uur en 17.00 uur. En dan ook alleen maar op 15 september!Laat deze unieke kans niet liggen, na 15 september gaat de tunnel open voor wegverkeer.

Inloopavond 2 oktober
Hebt u vragen over de projecten ter verbetering van de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl in de gemeente Zuidhorn? Wilt u weten hoe de planning van de werkzaamheden is of heeft u andere vragen? Komt u dan langs in zaal Balk op 2 oktober.
Wij organiseren, samen met de gemeente Zuidhorn, Rijkswaterstaat en de aannemers betrokken bij de uitvoering van de projecten, die dag van 17.00 tot 20.00 uur een inloopavond in zaal Balk (De Gast 39 in Zuidhorn).

Werkzaamheden tot 20 september
De tunnel en de brug zijn klaar voor de opening aanstaande maandag. Om de laatste werkzaamheden te kunnen uitvoeren is het ook noodzakelijk de rondweg in gebruik te nemen. Er is dan veel minder verkeer op de plekken waar dan nog moet worden gewerkt. Het werk dat nog moet worden gedaan staat verder op in dit weekbericht nader uitgewerkt. De beplanting bovenop de tunnel wordt bijvoorbeeld medio oktober aangebracht. En onder de brug, aan de westzijde, worden nog sloten gegraven en oeverbescherming aangebracht.

Verruimen Van Starkenborghkanaal
Tussen de vaste brug en Aduard worden de zinkstukken (oeverbescherming) aangebracht. Ter hoogte van Sluis Gaarkeuken en Noordhorn wordt nog gebaggerd.

Waterleiding tussen Noordhorn en Zuidhorn
De buizen voor de gestuurde boring onder het Van Starkenborghkanaal zijn aan elkaar gelast. De leiding wordt nog wel getest op mogelijke lekkage. Binnenkort start de voorbereiding van de gestuurde boring. Begin week 39 wordt deze boring uitgevoerd.

Verwijderen Zinkerconstructie
Afgelopen zaterdag is de oude zinkerconstructie verwijderd. Deze week start het aanbrengen van de nieuwe damwanden (de zogenaamde boordvoorziening) op de plek van de oude zinkerconstructie.

15 september gaat de weg open en dan?
Het zal u niet zijn ontgaan: aanstaande maandag 15 september wordt de weg officieel geopend. En dan? Wat wordt er dan nog gedaan? Hieronder in het kort een overzicht van de laatste werkzaamheden.
Van 22 september tot en met 3 oktober (week 39 en 40): aanleg kruispunt van de Industrieweg met de Verbindingsweg;
– Zondag 28 september: aanbrengen van een nieuwe deklaag op de Industrieweg. De bovenste laag van de weg wordt dan gefreesd en er wordt opnieuw asfalt aangebracht. De Industrieweg is dan tijdelijk gestremd;
29 september tot en met 3 oktober (week 40): verwijderen van de tijdelijke aansluiting van de Rijksstraatweg op de Langestraat;
– 29 september tot en met 3 oktober (week 40): aanbrengen bebording op de vaste brug (voor de scheepvaart);
Vanaf week 39: continue afwerken van de grondlichamen; Dit werk wordt voor 18 oktober afgerond. Deze planning is wel sterk afhankelijk van het weer. Het slib moet wel voldoende gelegenheid krijgen om te drogen. Daarna worden de grondlichamen ingezaaid;
– 29 september tot en met 3 oktober (week 40): afronden baggerwerkzaamheden;
6 oktober tot en met 10 oktober (week 41): afronden aanbrengen van de waterleiding tussen Noordhorn en Zuidhorn;
– En ten slotte worden in de maand oktober de Knoop en het parkje boven de tunnel beplant.

Contactpersoon GMB en noodnummer
De inloopmiddag is maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur bij het hoofdaannemersbedrijf GMB aan de Industrieweg 5 te Noordhorn. Janko Haaksema (GMB) is voor suggesties en klachten bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 71 59 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu.
IMG_4549 verkl
Er worden rijplaten gedeponeerd aan de noordwestkant van de tunnelbak, waar een breed pad wordt aangelegd ter ontsluiting van enkele achtererven.
IMG_4550 verkl
Heel behoedzaam…
IMG_4552 verkl
Een andere kraanmachinist werkt (opnieuw) de sloot af tussen huize Kruizinga en het tunnelterrein aan de oostkant. GMB-omgevingsmanager Janko Haaksema overlegt met Henk Abbring (van Loonbedrijf Mulder).
IMG_4556 verkl
Ook deze kraanmachinist weet wat het is: Zorgvuldig werken!

IMG_4554 verkl
Dit is het genoemde brede pad (landweg?) die voert langs de noordwestkant van de tunnelbak.
IMG_4558 verkl
Het verharde pad aan de oostkant naar de entree van de pompkelder. Nee, niet verhard met stenen gaten, maar wel met een soort gatenstenen die ook wel voor parkeerstroken worden gebruikt. Grond erover, later ook summiere begroeiing, maar het pad blijft verhard….
IMG_4560 verkl
Het werk van de kraanmachinist van de Gebr. Kok vanuit een andere optiek. Het blijft voorzichtigheid troef…
IMG_4561 verkl
IMG_4562 verkl
Vele ‘hesjes’ vandaag in het werkveld… De meeste oranje, een enkele zachtgroene… Met de helmen wordt het deze keer niet zo nauw genomen blijkbaar….
IMG_4563 verkl
Kraanmachinist nummer 3 (van Wieringa-Bedum) moet zich eerst even ontworstelen aan het drukke vrijdagverkeer op de oude N355.. Wat een verandering straks, na 15 september, 18.00 h……

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 12 september 2014 (Canon EOS 60D, zoomlens 17-85)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.