NOORDHORN: Weekbericht Prov. Groningen (door Yvonne Arnst) + foto’s 28-08-2014

Het WEEKBERICHT van de Provincie Groningen, opgesteld door communicatieadviseur Yvonne Arnst, aangevuld met foto’s die ik gisteravond 28 augustus maakte, zo hier en daar op mijn gebruikelijke wandelroute:

Werkzaamheden tot 6 september
Deze week is de belijning op het wegtracé aangebracht en de stremming van de Langestraat voor het aanbrengen van de waterleiding is weer opgeheven.

Tunnel
De komende week worden in de tunnel de goten van gietasfalt voor de afwatering aangebracht. Ter hoogte van de kruising Langestraat en de Industrieweg is veel bouwverkeer voor het aanbrengen van het fietspad.

Brug
Op de brug wordt de geleiderailconstructie geplaatst en het leuningwerk afgemonteerd. Verder worden delen van de brug schoongemaakt. Bij de middenpijler (zuidzijde) brug wordt het grondwerk aangevuld. Doordat de kolken nog niet functioneerden, is op een aantal plekken in de taludbekleding onder het landhoofd (zuidzijde) zand uitgespoeld. Dat wordt nu hersteld.

N355
Het asfalteren is klaar. De aannemer start nu met het afwerken van de bermen.

Verruimen Van Starkenborghkanaal
Het aanbrengen van zinkstukken (oeverbescherming) tussen de beweegbare brug en de nieuwe vaste hoge brug gaat nog steeds verder. Ter hoogte van Sluis Gaarkeuken en Noordhorn gaat het baggeren door. De grondlichamen worden afgewerkt met het hierbij vrijkomende materiaal. Deze werkzaamheden worden na 15 september afgerond. Het doorgaande verkeer zal hiervan geen hinder ondervinden.

Waterleiding tussen Noordhorn en Zuidhorn
Ter hoogte van de tunnel is het lassen van de stalen buizen afgelopen week gestart. Deze werkzaamheden nemen ongeveer twee weken in beslag. Volgende week wordt een tijdelijke bouwweg van rijplatenbaan aangebracht bij de grondlichamen. Dit is voor het uitvoeren van de gestuurde boring, onder het Van Starkenborghkanaal door. De boring vindt plaats aan de westzijde van de brug. Zodra de bouwweg is aangebracht start ook daar het laswerk. De stalen leiding wordt in week 38 in zijn geheel onder het Van Starkenborghkanaal geboord.

Verwijderen zinker
Het afgelopen jaar hebben Gasunie, Enexis en de provincie een nieuwe zinker voor het transport van gas aangebracht tussen de spoorburg en de beweegbare brug. De nieuwe zinker is in gebruik genomen. De oude zinkerconstructie wordt zaterdagavond 6 september 2014 verwijderd. Dit is buiten de bedieningstijden van de brug en sluis. Het Van Starkenborghkanaal is dan ook gestremd voor de pleziervaart.

Contactpersoon GMB en noodnummer
De inloopmiddag is maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur bij het hoofdaannemersbedrijf GMB aan de Industrieweg 5 te Noordhorn. Janko Haaksema (GMB) is voor suggesties en klachten bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 71 59 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu

IMG_1727 VERKL
Ingezoomd op de Vrieswijk-kraan bij het sportgebouw aan de Oosterweg. Foto gemaakt vanaf het fietspad langs de N355, met de lutje Canon….
IMG_1728 verkl
Beeld van donderdagavond, toen de asfalteerders nog niet waren geweest. Op de voorgrond het fietspad, verder naar achteren de aansluiting op de Industrieweg. Er ligt inmiddels asfalt.
IMG_1730 verkl
De toen nog gesloten verbinding van de Langestraat Zuid met de parallelweg, de N355 en de Industrieweg. Aan beide kanten hoge hekken geplaatst, maar……
IMG_1737 crop verkl
…. voor sommigen, in dit geval twee fietsers, vormen de hekken geen beletsel om toch deze route te kiezen. De omleiding via de Schippersstraat was blijkbaar te ver, of niet bekend….
IMG_1731 verkl
Beeld vanaf de westkant. Hier de aansluiting van de Industrieweg op de Langestraat Zuid, nog niet verhard.
IMG_1734 verkl
Materieel van Oosterhof Holman (WEMAC is een werkmaatschappij van OH), dat vrijdag 29/08 is ingezet bij het asfalteren.
IMG_1738 verkl
Verbinding van de rotonde met het tunnelgedeelte van de verlegde N355. Keurig belijnd… (Nou ja, de lijnen hadden witter gekund…) Ik zag een hardloper de tunnel binnengaan, de hekken stonden open… Er staat geen bordje “Verboden Toegang”, wel een verkeersbord “Verboden in te rijden”, maar dat bord geldt niet voor voetgangers.
IMG_1740 verkl
De verlegde N355 richting tunnel vanaf de rotonde, klaar voor gebruik! Maar eerst nog de verdere afwerking, goten bijvoorbeeld.
IMG_1741 verkl
Officiële opening op maandagmiddag 15 september 2014, 14.30 uur. Door vier ‘toppers’ van de Provincie, de Gemeente, Rijkswaterstaat en GMB. Belangstellenden van harte welkom! Met om 16.00 uur een speciaal evenement voor fietsers en wandelaars, het liefst met versierde vehikels o.i.d. Daarna gaat de verlegde N355 open en is ie alleen voor motorrijtuigen…..

©foto’s: jan blaauw, 28 augustus 2014 (Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.