NOORDHORN verandert: Kanaalvaart en tunnelwerk – Foto’s 25 augustus 2014

Aan het eind van de morgen op de (dames)fiets naar het station, lopend terug. Zonnig weer, heel wat beter dan de vooruitzichten. (Al vallen die niet tegen, als ik de beelden van Buienradar goed interpreteer….) De werkweek is weer begonnen, duidelijk te zien op het kanaal en bij de tunnel:
IMG_1651 verkl

Van twee kanten schepen, west gaat voor oost, in dit geval. Of worden er rekensommetjes gemaakt? Aan de westkant twee boten, vanuit het oosten eentje…. Deze twee gaan eerst, de “Tüdrover” en de “Nelleke”, recreatie en werkzaamheid op één foto….
IMG_1652 verkl
Eerst dacht ik dat er “Tiedrover” stond, maar het is toch echt: “Tüdrover”…. Met Nederlandse vlag….
IMG_1655 verkl
De zwaar beladen “Nelleke”, baggergrond naar de ontschepingsplek aan de oostkant van de NVH-brug, voor het zuidelijke grondlichaam. Daar kan nog steeds grond bij…..
IMG_1658 verkl
De “Nelleke” passeert de grote “Antonie”, tussen tafelbrug en NVH-brug….
IMG_1659 verkl
De (knarsetandend?) wachtende “Antonie” kan nu naar het midden van het kanaal om de tafelbrug te passeren. Na de vervanging van de oude brug (nog weer vertraagd?) zouden twee van deze boten elkaar moeiteloos moeten kunnen passeren, ook onder de brug door….
IMG_1661 verkl
Maximale lengte en breedte: 110 meter lang, 11½ breed…. Tonnage: 3008
IMG_1663 verkl
Daar gaat de “Antonie”…. Inmiddels staan er lange files aan beide kanten van de brug. Dat wordt ingaande 15 september a.s. in ieder geval ánders….
IMG_1664 verkl
Nee, de verbinding met de Langestraat Zuid is vandaag nog niet gestremd. De buizen voor de te optimaliseren waterleiding liggen klaar, de grijper rechts laadt grote karren vol achter grote tractoren….
IMG_1666 verkl
Daar heb je zo’n grote tractor met zo’n superkar….
IMG_1667 verkl IMG_1668 verkl
De super kar wordt gevuld… In hoog tempo wordt de grond afgevoerd… Vanaf morgen (26 augustus) is de doorgang naar de Langestraat v.v. gestremd, vier dagen lang! Even omrijden dus….

©foto’s: jan blaauw, 25 augustus 2014 (Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Uncategorized, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.