NOORDHORN: Scheepvaart Van Starkenborghkanaal – foto’s 9 augustus 2014

Onregelmatig bloggen in deze vakantieperiode…. De bouwvak 2014 zit er bijna op, de schoolvakanties duren nog een week, de TIJD schrijdt onverbiddelijk voort…. Zelf slaag ik er nog niet voldoende in om fit te worden en fit te blijven, het spijt me. Het leveren van bijdragen aan deze weblog (en ook http://www.noordhorntoenennu.com) zal voorlopig ‘magertjes’ blijven….. Wie weet komen er toch weer betere tijden!
IMG_1456 verkl
Als ik mijn ommetje maak langs het kanaal, aan de noordkant, nadert vanuit de richting van de spoorbrug een van die grote steenkoolbakken in gebruik bij Rederij de Jong. Ook deze heeft een tonnage van 3503! Deze heet dacht ik “Zijl”, wordt niet geduwd door de “Virgo”, maar door de “Ganzestad” (Werkendam) Nee, groter nog niet gezien hier op het kanaal….
IMG_1457 verkl
IMG_1458 verkl
IMG_1461 verkl
De GANZESTAD duwt de steenkoolbak onder de tafelbrug door. In de verte (met de NVH-brug) nadert een andere ‘grote jongen’, met containers….
IMG_1462 verkl
Van een andere orde…. De “Black Tern” (= Zwarte Stern)
IMG_1466 verkl
Daar is ie, de “Veritas”, met heel wat containers, toch niet helemaal vol…  Op de zijkant helaas geen tonnage-gegevens…..
IMG_1468 verkl

IMG_1470 verkl
Op de terugweg langs de zonnige Oosterweg, met de kleurrijke, maar ontzielde school. Het kwartje wil nog steeds niet vallen….

©foto’s: jan blaauw, 9 augustus 2014 (Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.