NOORDHORN verandert: Fotofietsrondje langs Mokkenburg, spoorbrug, verzonken buizen, NVH-brug…. Deel 2 (Foto’s 30 juli 2014)

Wéér zo’n zomerse dag als start van een nieuwe maand, verlammend warm. “Gewoon niets doen….”  Niéts doen??! Eten, drinken, drinken, drinken, kippen voeren, korte wandelingen maken, kat en konijn oppassend verzorgen, drinken, drinken, drinken, zweet wegvegen, After Bite gel opbrengen na alweer een muggenprik, ‘Maria Wern’ voor de tweede keer op het scherm, als nieuw, slapen, op muggenjacht, Water Gun bijvullen, mussen-, merels- en mezenmaaltijden bereiden, drinken, drinken, waterschalen bijvullen, hap eten, drinken…. Niéts doen?????!!
Deel 2 van de foto’s die ik woensdagavond maakte, slenterfietsend langs Mokkenburgweg, Datemaland, verruimd kanaal, kale spoorbrug, “Z” en “Z”, nieuwe, vaste, hoge brug:
IMG_4285 verkl
Vanaf de spoorbrug kun je gelukkig weer langs het kanaal fietsen richting de tafelbrug. Hier is de plek waar eind oktober 2013 de nieuwe buizen van de Gasunie en Enexis werden verzonken, dieper dan de oude zinker die verder naar rechts ligt. De oude zinker wordt schoongespoeld en in september verwijderd. Dan kan ook daar het kanaal op diepte worden gebracht. De linker “Z” is van de nieuwe buizen, de rechter “Z” van de oude…..
IMG_4287 verkl
Mysterieuze plek langs de kanaalweg bij de verzonken buizen. ‘Ommuurd”, voorzien van drie gaten…. Komt hier iets bovenop?!
IMG_4288 verkl
De kanaalweg is herstraat met stenen…. Moet het plaveisel nog weer open, als de oude zinker wordt verwijderd? Plezierig dat je hier weer langs kunt…..
IMG_4291 verkl
De oude N355 overgestoken en kanaalweg noord vervolgd…. Op de hoek bij de hoeve van Agema zicht op het talud van de nieuwe N355…..
IMG_4292 verkl
Daar ligt ie, de NVH-brug, met een doorvaarthoogte van ruim 9 meter. Daar moet de scheepvaart het mee doen, de komende jaren….. Vernuftig containers combinerend……
IMG_4294 verkl
De ‘Nieuwe Riet’???!
IMG_4296 verkl
Opnieuw een tamelijk nieuwe binnenvaarder, de “Sardana”…. Nee, geen containerboot, geen doorvaartproblemen….
IMG_4298 verklJPG
Middelmaat?
IMG_4299 verkl
Zie je, geen enkel probleem…..
IMG_4302 verkl
Veranderend landschap aan de oostkant van de NVH-brug. Af te voeren metalen rijplaten? Hier wordt geen bagger meer aangevoerd, wel aan de overkant….
IMG_4303 verkl
De overslagplaats is voor een deel al gedemonteerd. Martens en Van Oord zijn nog wel aan de overkant actief, al is ook daar de grote bak verdwenen…..
IMG_4304 verkl
stilleven….
IMG_4306 verkl
Zicht op de NVH-brug vanaf de oostkant…….
IMG_4309 verkl
Hier lag de bypass voor het langzame verkeer, richting fietstunnel. Zowel de bypass als de fietstunnel zijn verwijderd……
IMG_4310 verkl
Verder gefietst en achterom gekeken…..
IMG_4311 verkl
Restant van de oude boom bij het gesloopte huis op de hoek van de Spanjaardsdijk Noord…. Natuurlijke kunstuiting….

 SLOT VOLGT!

©foto’s: jan blaauw, 30 juli 2014 (Canon EOS 60D, zoomlens 17-85)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.