NOORDHORN verandert: Van Starkenborghkanaal + Tunnelterrein N355 – Foto’s 30-06-2014

Dinsdag 1 juli 2014 – Blogtijdstip: Plm. 22.45 uur.

IMG_1209 verkl
De “Eil Tank 24” uit Duisburg vaart voorbij….

De eerste dag van vakantiemaand juli? Nog drukker dan anders….. Vanmorgen eerst heen en terug naar de warme bakker in het grootdorp. Daarna halverwege de ochtend naar het schoolgebouw aan het Hamsterpad om foto’s te maken bij het afscheid van groep 8 van CBS ’t Kompas. En even langs de hertenkamp op zoek naar jonge hertjes, vier zijn er, wat een damhertenrijkdom!
Vanmiddag na ’t hazenslaapje rondgedwaald in en rond de school aan de Oosterweg, meevoelend met en verbijsterd kijkend naar alle opruimers, inpakkers, schoonmakers, verhuizingvoorbereiders…..  Daarna een korte blog gemaakt voor http://www.noordhorntoenennu.com en direct naar de Oosterwegschool terug voor de filmvoorstelling. Niet alleen een afscheidsactiviteit van groep 8 van De Molshoop, eigenlijk een gevisualiseerd afscheid van OBS De Molshoop in haar totaliteit. (En die totaliteit, denk daar niet te licht over!) “Het Mysterie van De Molshoop”, een film van Ester Kroezenga, een meesterwerkje! Met een scenario van de kinderen van groep 8 en medewerking, als acteurs, van alle kinderen en leerkrachten! Bijzonder onderhoudend! (Ook op DVD, “in eigen beheer” verschenen…)

En de tunnel, de wegverlegging, de bochtverruiming, de NVH-brug over het Van Starkenborghkanaal???! Al eerder geschreven dat voor mij de prioriteit in week 26 en 27 ligt bij de scholen…. Bovendien is de wegverlegging nadrukkelijk in de afrondende fase na die super meevallende non-winter…. Enkele troostbeelden:
IMG_1211 verkl
De precieze gegevens van “Eil Tank 24” met als thuishaven Duisburg (in Duitsland)…
IMG_1213 verkl
De “Eil Tank 24” gaat de tafelbrug passeren, op weg naar de NVH-brug… Iedere keer als ik voor de tafelbrug sta te wachten, heb ik mijn twijfels of de brug wel weer naar beneden gaat. Vanmorgen duurde het ook een “openingstijd extra”, sommige autobestuurders wilden al rechtsomkeert maken. Op je fiets ben je helemaal de klos en wandelaars kunnen het schudden…..
IMG_1216 verkl
’s Avonds nog eens langs het kanaal, langs een geparkeerde aanhanger met grijper van Vegter Waterbouw. Bestemd voor het wegwerken van de klusachterstand t.a.v. de verzonken buizen van Gasunie en Enexis?
IMG_1217 verkl
De grijperarm als ereboog, met zicht op de plek waar het onderzoek werd gedaan naar mogelijke schade aan de verzonken buizen. Alles in orde bevonden? Mooi, aansluiten maar… En dan de oude, te hoog gelegen buizen verwijderen en kanaal baggeren. Verruiming in optima forma…
IMG_1218 verkl
IMG_1219 verkl
’s Avonds toch nog gekeken naar de vorderingen van de nieuwe ‘noodweg’…
IMG_1221 verkl
Het oostelijke deel van het tunnelterrein met aansluitend zicht op het tracé van de nieuwe N355. Bovendien zijn er sleufgravers bezig voor het leggen van een nieuwe waterleiding, ter optimalisering van de waterleiding voor o.a. Noord- en Zuidhorn.
IMG_1222 verkl
Het tunnelterrein vanaf moot 6 richting moot 1. De moten 5, 4, 3 en 2 zijn ‘overdekt’ en inmiddels voorzien van een laag aarde. Daar is ruimte voor de verbinding richting de brug en Zuidhorn, en richting de Industrieweg. Bovendien komt er een parkje met gras, rododendrons en een “vleugelnoot” in het midden. Nee, geen bankje en geen wandelpad…

©foto’s: jan blaauw, 30 juni 2014 (Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.