NOORDHORN verandert: WEEKBERICHT 25 Prov. Groningen (door Yvonne Arnst) + foto’s 18/19 juni 2014

Donderdag 19 juni 2014 – Blogtijdstip: Plm. 16.30 uur.
Meteen maar met de deur in huis vallen: Het bericht betreffende week 25, van de hand van Yvonne Arnst i.o.v. de Provincie Groningen. Net in de mailbox, direct maar op het blog.
Aangevuld met wat foto’s die ik gisteravond en vanmiddag maakte bij het tunnelterrein.
De verwachting is dus dat de ‘noodweg‘ aan het eind van de volgende week weer kan worden opengesteld, voor fietsers en voetgangers. En de steilheid van de tunnel richting rotonde? Die wordt niet wekelijks steiler…. Voor deze situaties bestaan er allerlei voorschriften met na te leven regels en regeltjes die controleerbaar zijn.  En die gecontroleerd worden! Dat tegenstanders van de huidige wegverlegging-in-wording zich af en toe blijven roeren (en doordringen tot de kolommen van het Dagblad van het Noorden) hoort bij het wordingsproces, blijkbaar.
IMG_1002 verkl
Foto van woensdagavond 18 juni jongstleden. Het tunnelgedeelte aan de oostkant. Op het dek zijn bakken geplaatst. Ze deden me denken aan ‘regenbakken’ van vroeger, maar het zijn in werkelijkheid bakken voor de verlichting van de tunnel. Ze hebben dus met ‘stroom’ te maken, met elektriciteit, niet met water…
IMG_1004 verkl
uitsnede….

Weekbericht week 25 – 19 juni 2014

Werkzaamheden tot 28 juni
De graafwerkzaamheden aan de tunnel gaan ook de komende weken door. De grond wordt aan de westzijde aangevuld met grond die aan de toerit aan de oostzijde van de tunnel wordt afgegraven. De werkzaamheden geven nog wel enige hinder.
Ook het aanbrengen van de randelementen aan de brug gaat verder, evenals het baggeren bij de bochtverruiming en in de omgeving van Aduard.

Stremming Langestraat
In verband met het aanvullen van de tunnelbak aan de westzijde, is de Langestraat (Zuid)ook de komende week nog gestremd. Wanneer de werkzaamheden goed blijven verlopen, wordt de stremming eind volgende week weer opgeheven.

Werkzaamheden N355 haakse bocht
Donderdag 19 juni start het werk aan de haakse bocht aan de zuidkant van het kanaal. Daarvoor is de weg tijdelijke verbreed met betonplaten. Vanaf woensdag 25 juni wordt het verkeer over deze verbreding geleid. Daarvoor worden verkeersbegeleiders ingezet. Deze omleiding duurt tot ongeveer begin augustus. Begin september wordt vervolgens gewerkt aan de nieuwe weg richting de brug. Daarover informeren we u te zijner tijd meer gedetailleerd. Eind september worden de werkzaamheden afgerond.

Drinkwaterleiding
GMB is inmiddels gestart met het aanbrengen van de buizen voor de drinkwaterleiding langs de N355. De werkzaamheden starten aan de noordkant van de N355. Eerst worden mantelbuizen onder de veetunnel aangebracht. Daarna wordt een sleuf voor de leiding gegraven richting de tunnel. Nadat de drinkwaterleiding daarin is geplaatst, wordt de sleuf weer gedicht. Deze werkzaamheden worden naar verwachting gelijk met de wegomlegging van de N355 afgerond. Omdat de werkzaamheden grotendeels buiten de openbare weg worden uitgevoerd ondervindt u hiervan weinig tot geen hinder.

Webcams
De bouw van de tunnel is te volgen via die webcams. Zie http://www.provinciegroningen.nl.

Contactpersoon GMB en noodnummer
De inloopmiddag is maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur bij het hoofdaannemersbedrijf GMB aan de Industrieweg 5 te Noordhorn. Janko Haaksema (GMB) is voor suggesties en klachten bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 71 59 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu.

IMG_1029 verkl
Foto’s van donderdagmiddag 19 juni… Tunnelsituatie richting oostkant. De ‘noodweg’ is ‘even’ onzichtbaar….
IMG_1030 verkl
Er wordt gewerkt aan de ‘stroomvoorziening’ o.a. ten behoeve van de tunnelverlichting.
IMG_1031 verkl  IMG_1032 verkl
Een rupsvoertuig met volle bak, ‘geoogst’ aan de oostkant, op weg naar de diepte aan de zijkant van het tunnelcomplex noordwest. Rechts een rupsvoertuig, leeg. Op weg naar de ‘bevoorrading’…
IMG_1035 verkl  IMG_1036 verkl
Een derde rupsvoertuig die de ruimte vult aan de noordkant. Beweeglijke types…
IMG_1037 verkl
En hup, daar ligt weer een lading…. Al kan (en moet) er nog veel meer bij… Er blijft nog enige werkruimte voor de GMB’er die de buitenkant van de tunnelwand afwerkt….

©foto’s: jan blaauw, 18 en 19 juni 2014 (Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.