NOORDHORN verandert: Wegverlegging N355 – Afbouw tunnel en nieuwe brug – Foto’s vrijdag 6 juni 2014 (Deel 2)

Noordhornnieuws??! Zie: http://www.noordhorntoenennu.com

Zondag 8 juni 2014 – Blogtijdstip: Plm. 10.00 uur.
Pinksterzondag… Vanmorgen al vroeg de stoel buiten gezet en genoten van de “Morgenstimmung” (Grieg kun je er in gedachten bij neuriën…) Bijkomen van de Zeskamp van zaterdagmiddag, alleen het kijken doet al een aanslag op je conditie… Maar het was bijzonder geslaagd: Prachtig weer, gezellige sfeer, wat zouden we nog meer willen? (Ja, misschien wat meer kijkers die daar ook van zouden kunnen genieten….)
Terug naar afgelopen vrijdag 6 juni, Decision-Day. Na de eerste vroege fotoronde met de lutje Canon ga ik aan het eind van de morgen met de grote (EOS 400D) op stap. Vervoermiddel: Mijn Batavus, lage opstap, grote fietstassen… Eerst bij het tunnelwerk nog wat foto’s gemaakt, daarna naar de NVH-brug, waar ik toegang krijg tot binnenterrein en brugoppervlak. Op de brug is veel meer te doen dan je beneden langs het water waarneemt. Staaldraadvlechters actief, maar ook GMB-brugwerkers en betonnaspanners… De brugbouwwereld ontvouwt zich verder, als mijn begrip het nou maar kan ‘omspannen’…
Foto-impressies met een zonnig karakter na de donderdagse regenmisère:
IMG_9535 verkl
Spelen met licht in de eigen achtertuin, ons Arcadia….
IMG_9537 verkl
De weelde van de klimrozen, waar zonlicht en schaduw de charme positief beïnvloeden…
IMG_9543 verkl
Een groet van Gerben en Alje, die betonstortnazorg leveren… “Waar was je nou?! Het beton zit er al lang in….”
IMG_9545 verkl  IMG_9547 verkl
Raymond spoedt zich naar zijn collega’s, samen op de kiek, in de zon, aan het eind van moot 5, GMB-gezelligheid in de laatste fase….
IMG_9550 verkl
Aan de oostkant is in de verte Benny Kok bezig met zijn eigen project… Tunnelbuurman Kruizinga aan de noordkant schudt zijn hoofd… “Waar Benny Kok nou mee bezig is… Het lijkt wel een Indianentoestand…. Volgens mij is hij door alle tunnelsores volkomen de weg kwijt…!”
IMG_9553 verkl IMG_9558 verkl
IMG_9556 verkl
Het tunnelcomplex aan de oostkant. Het nieuwe element wordt steeds duidelijker ingepast in het landschap. De grondaanvoer vordert gestaag, evenals het zichtbaar maken van het nieuwe wegtracé.
IMG_9559 verkl
Op de voorgrond een gloednieuwe Hitachi?! Een prachtige grijper met een bedachtzame graver op “de bok”! Op de achtergrond de Mechielsenmachine met het lange bereik…
IMG_9566 verkl  IMG_9567 verkl
Langs het kanaal fietsend zie ik aan de noordoostkant een kiepauto zijn vracht lozen aan de rand van het grondlichaam. Continu grondtransport, er is nog steeds aanvoer…
IMG_9569 verkl
Dichter bij de kanaalweg graaf- en schaafactiviteit van de Gebr. Kok (Nee, geen familie, voor zo ver ik weet…) Het landschap verandert hier toch wel ingrijpend! Op de achtergrond de zoveelste rit van een Zwama-vrachtwagen…
IMG_9572 verkl
Op het achtererf van veehouder Holtman gaan de werkzaamheden ook nog steeds door, opvallend veelkleurig. Een oranje graver, de blauwe GMB-engel van machinist Harrie, een gele shovel….  En rechts een oranje landbouwwagen… Of zijn ze met het nieuwe tracé bezig en niet met de omgeving van de veetunnel?!
IMG_9575 verkl  IMG_9576 verkl
Terug bij de graafkundige van Kok, op de cabine staat ‘Stefko’….
IMG_9577 verkl
De nieuwe, vaste, hoge brug…. Het belangrijkste item van deze vrijdag. Nog steeds een fikse hijskraan in de buurt, en een soort hei-installatie? Van Knol? Wat gebeurt hier allemaal?!

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 6 juni 2014  (Canon EOS D400, Tamron 28-200)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.