NOORDHORN verandert: Tunnelwerk en scheepvaart… Foto’s 4 juni 2014 (Deel 2)

Donderdag 5 juni 2014 – Blogtijdstip: Plm. 19.00 uur.
Jammer, jammer, jammer…. Dat juist nu in de vroege avonduren een buienzone onze regio passeert met nogal wat regen… Geen kiekweer voor mij, daar is de apparatuur te kwetsbaar voor… Geen volleybalfoto’s dus… Als het weer nog tijdig opknapt, kan ik wellicht nog iets meekrijgen van de feestelijke intocht van de Avond4Daagse
Wel heb ik nog een serie foto’s van woensdag 4 juni, zo rond het middaguur, in en bij de tunnel. Deel 1 is te vinden op http://www.noordhorntoenennu.com!
IMG_2015 verkl
Betontimmerman Alje met zijn kompaan bij het bekisten van het afscheidingsmuurtje aan het eind van moot 5, de begrenzing van het overdekte tunneldeel aan de noordwestkant. Hij heeft alle reden tot lachen, het is woensdag veel langer mooi weer dan was voorspeld…. Vrijdag 6 juni wordt hier beton gestort, het laatste beton voor de tunnel bij Noordhorn.
IMG_2018 verkl
In de tunnel worden berries geplaatst, of berry’s, barry’s, barries……. Hoe schrijf je dat woord eigenlijk?!  Twee specialisten van het bedrijf ROWIJ zijn hier nauwgezet mee bezig, precisiewerk.
IMG_2019 verkl
De tunnelopening aan de noordwestkant. Onder het dek van moot 5 zijn ook vaklui bezig met het verwijderen van ‘zolderbekisting’…. Vooraan bij de randwand zal de bekisting nog wel even blijven zitten, neem ik aan, tot na de betonstort.
IMG_2020 verkl
Hier is een vakman van ROWIJ bezig met onder de berries, en ertussen, strips aan te brengen. Zal te maken hebben met uitzetten en krimpen….
IMG_2022 verkl
Situatieschets in de tunnel, moot 6….
IMG_2023 verkl
Situatie aan de open noordwestkant, er valt nog heel wat bekisting te verwijderen…
IMG_2030 verkl
Moot 10, aan het uiteinde van de tunnel, op de achtergrond de rotonde. Nee, ik weet niet waarvoor die ‘rode balken’ dienen, rechts. Wel wordt hier later zand opgebracht en gaat Oosterhof Holman in de zomervakantie dit gedeelte meenemen bij het asfalteren van de verlegde N355.
IMG_2033 verkl
Nu de tunnelwerkzaamheden op hun eind lopen, hebben diverse GMB’ers het druk met tellen, sorteren, repareren, noem maar op… Materiaal genoeg, even de administratie bijwerken…
IMG_2036 verkl
Timmerman Ricardo controleert de schroefstangen, bewaart wat goed is, haalt van gebogen stangen het goede stuk eraf, etc.  Wat een materiaal!
IMG_2037 verkl
Jeetje, voor je hier uitgeteld bent…. (Ja, dan lig je waarschijnlijk werkelijk uitgeteld…)
IMG_2039 verkl
Rick doet ook mee met het tel-, sorteer- en controleerwerk. Fluitend….
IMG_2040 verkl
Ha, kijk, Raymond! Ook in de opruimploeg. Zo lang het zulk mooi weer is, geen enkel probleem!
IMG_2041 verkl  IMG_2042 verkl
IMG_2044 verkl
Moot 10, maar dan omgekeerd, richting de tunnel….
IMG_2045 verkl
Bij huize Wieringa wordt nog steeds geïsoleerd. “Wiandi” wordt grondig aangepakt, tunnelbestendig….
IMG_2046 verkl
Het Waterleidingbedrijf heeft ook bij de woonboerderij Sicke Benninghestede een ‘ontwateringsmogelijkheid’ geschapen. Kranen open om lucht uit de leidingen te verdrijven?!
IMG_0766 verkl
Heel iets anders, bij de Langestraat Noord, aansluiting op de N355. Een forse paddenstoel, begin juni…. Zo te zien gedijt ie wel!

©foto’s: jan blaauw, 4 juni 2014  (Canon EOS 60D e de laatste met de Canon Ixus 150)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Natuur, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.