NOORDHORN: Nieuwsbrief LEMMERDELFZIJL mei 2014, 5e jaargang

Bijna buiten beeld geraakt, de nieuwsbrief lemmerdelfzijl (mei 2014, 5e jaargang) die nog niet zo lang geleden in mijn mailbox zat. (Toegestuurd door Tim Smid van de Provincie Groningen, doorgestuurd door Yvonne Arnst?) Wetenswaardigheden, waard om te worden doorverteld, met eigen foto’s erbij. Ik zal een en ander puntsgewijs naar voren halen:
IMG_4878 verkl
Brug Noord-Zuidhorn, december 2013

1. Op 1 januari 2014 is het eigendom en het beheer van de vaarweg Lemmer-Delfzijl overgegaan naar Rijkswaterstaat. “Gewone burgers” zullen daarvan niets merken…
2. De nieuwe brug bij Burgum is aanbesteed; voor de vervanging van de Paddepoelsterbrug en de Gerrit Krolbrug bij Groningen worden planstudies gemaakt.
3. Voor de vervanging van de beweegbare bruggen bij Noord-Zuidhorn en Aduard is er geen sluitende dekking. Er worden versoberingsopties besproken.
4. Verwacht wordt dat de Provinciale Staten van Groningen in de herfst van 2014 een besluit nemen over de vervanging van de brug tussen Noord- en Zuidhorn. Dan kan ook de ruimtelijke procedure starten.
5. Er wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om fietsers, voetgangers en scootmobielen tijdens de brugvervanging toch op een acceptabele manier van Noord- naar Zuidhorn te laten gaan, en omgekeerd. Hierover is ook overleg met de gehandicaptenraad….. (Nou niet denken dat fietsers en voetgangers tot gehandicapten worden gerekend…JB)
6. Verwacht wordt dat de verlegde N355 in september 2014 in gebruik kan worden genomen. De eindoplevering is in 2015, als de grondlichamen voldoende zijn opgedroogd en het gebied is ingericht.
7. De asfaltering van het nieuwe N355-gedeelte gebeurt in de zomervakantie door Oosterhof-Holman.
IMG_2921 verkl

8. De oude stalen vakwerkbrug (spoorbrug) wordt vervangen door een nieuwe, die langer en hoger zal zijn.
9. Eind 2014/begin 2015 wordt dan nog in de weg staand groen verwijderd. De gemeente Zuidhorn maakt een nieuw groenplan voor de zuidkant van het kanaalgebied tussen entree tennisvelden en spoorbrug.
10. Naar verwachting wordt in 2015 begonnen met het vervangen van de oude spoorbrug. De werkzaamheden worden in 2017 afgerond….

IMG_5181 verkl

11. Na de vervanging van de beweegbare brug tussen Noord- en Zuidhorn wordt het gebied van de Rijksstraatweg en de Langestraat heringericht. Dat zal op zijn vroegst zijn in de tweede helft van 2015. Echter, het Langestraatgedeelte tussen tunnel en Oosterweg in Noordhorn wordt dit jaar nog aangepakt. Het wegprofiel wordt aangepast, wordt gelijk aan het wegprofiel van de Zuidhorner Gast (ten zuiden van het spoor).
12. Op 2 oktober 2014 wordt er een nieuwe INLOOP georganiseerd over de projecten die met de Vaarweg Lemmer-Delfzijl hebben te maken,  in Zalencentrum BALK  te Zuidhorn tussen 17.00-21.00 uur. Organisatie: Provincie Groningen, Gemeente Zuidhorn en de betrokken aannemer(s).
IMG_9344 verkl
De oude spoorbrug wordt vervangen, naar verwachting is het werk in 2017 afgerond. Bomen zijn al gekapt…

©foto’s: jan blaauw, 2013/2014 (Canon EOS D400)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.