NOORDHORN verandert: Tunnelbouw N355, anders bekeken…. Foto’s 25 april 2014 (Deel 4)

Maandag 28 april 2014 – Blogtijdstip: Plm. 15.00 uur.

Ben ik weer…. Of het eten bij ons altijd zo lang duurt???! Nee, maar ik heb ook al gedut en mijn voettocht langs Langestraat Noord, Mokkenburgweg, kanaal en tunnelterrein gemaakt!
Terug naar vrijdagmiddag 25 april jongstleden, op en rond het tunnelterrein. Rond het oostelijke deel van de tunnelbouwput gelopen, nu naar het gedeelte aan de noordwestkant:
IMG_7792 verkl
Soms is er echt even behoefte aan een relaxmoment: Tied veur n pafke!
IMG_7793 verkl
Onder aan de rand van de tunnelwand bij moot 6 ontdek ik vlechters die het gedetailleerde werkplattegrond erbij hebben; een speciale vaardigheid om zoiets te “lezen”!
IMG_7794 verkl
Hier wordt duidelijker wat ik met ‘onder’ en ‘boven’ bedoel…. Twee wapenaars die de wapening bekijken, en vlechter Nico die ook even op adem komt. (Nou ja, voor zover een sigaret je toelaat op adem te komen…)
IMG_7795 verkl
Zelfde situatie, maar nu wordt de theorie weer bestudeerd. Toch gecompliceerd, die overgang van rechte wandstukken naar scheve delen….
IMG_7796 verkl
Mooi actiebeeld van de ervaren betontimmerman. Met hem had ik nog even een vrijdagmiddagpraatje…. Over bekisten bijvoorbeeld (met kant en klare elementen uit de fabriek, met zelfgemaakte delen, met aangepaste stukken etc.) Ook gesproken over fotografie, mijn liefhebberij, nee, geen beroepsbezigheid, daarvoor mis ik te veel ‘elementen’, zoals financiële middelen, kennis, gedrevenheid, leeftijd….
IMG_7800 verkl
‘Betontimmerman’, dat is de functie-aanduiding. Een specialisme, dat is zeker!
IMG_7802 verkl
Voor een dergelijke baan moet je niet alleen vakkennis hebben, en vakkunde, maar ook geduld, lijkt me, en af en toe een beetje “een dikke huid en een plank voor je kop”….. (Maar ja, voor welke baan op de werkvloer geldt dat niet??!)
IMG_7805 verkl
Ik ben intussen de tel kwijt wat het mootnummer betreft…. Moot 8? Of is het 9 al??!
IMG_7807 verkl
Weerbaar moet je ook zijn, als buitenwerkman! Tegen kou kunnen, maar ook tegen warmte, gecombineerd soms met regen en wind…. In Noordhorn is het tot nu toe bijna altijd mooi weer, met een winter zonder winter….
IMG_7808 verkl
Bij moot 10 loop ik de tunnel in aanbouw binnen… De scheve muren van moot 10 staan er toch echt al, die hoeven niet meer te worden gestort. Welke moot zou er dan worden bedoeld in het weekbericht van Yvonne Arnst??!
IMG_7810 verkl
De wanden van moot 9 hebben wel beton nodig, dat is duidelijk. Over enkele maanden kun je hier al een kant-en-klare tunnel zien liggen… Al zal er ook dan nog wel iets te vervolmaken zijn…
IMG_7811 verkl
Waar deze speciale bekistingselementen voor zijn?? (Nee, het zijn geen duivenhokken…) Vergeten te vragen…
IMG_7813 verkl
Halverwege de tunnelbouwput, bij moot 5, waar de binnenbekisting is aangebracht. Volgt de wapening aan de buitenkant van de bekisting, daarna aan de buitenkant bekistingselementen er tegenaan. En dan kunnen ook hier de betonauto’s voorrijden…. Maar dan is het al wel week 20, denk ik, of 21….
Op de achtergrond timmerman Rick (met een -c-, ik heb het voor alle zekerheid maar even gevraagd) die met de afronding van de werkweek (17) begint…

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 25 april 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.