NOORDHORN verandert: Tunnelbouw, stremming weg, ‘noodweg’ vrij…. Foto’s 28 maart 2014 ’s middags (Deel 3)

Maandag 31 maart 2014 – Blogtijdstip: Plm. 15.45 uur.
Aan het eind van de morgen een rondje gemaakt langs het tunnelterrein, maar geen foto’s gemaakt. Het is voor mij blijkbaar toch niet elke dag ‘kiekdag’… Eerst de beelden van de afgelopen vrijdag allemaal verwerken, daarna zien we wel weer, bij de tunnel en bij het kanaal…
Afgelopen vrijdagmiddag dus, toen de ‘noodweg’ bijna helemaal werd vrij gegeven… Wandelaars en fietsers maakten al gebruik van de herstelde verbinding, de auto’s moesten nog even wachten…
IMG_5865 verkl
Als een volleerde keurmeester test Zorra, de adoptiehond van de familie Menger, de noodverbinding tussen de Langestraat Zuid en de N355. Hondenproof bevonden!
IMG_5866 verkl
Aan de noordwestkant wordt wellicht minder spectaculair, maar wel met kundigheid en doorzettingsvermogen gewerkt aan de verbinding tussen moot 6 en 7. Rechte muren (moot 6), scheve muren (moot 7). Technisch hogeschoolkunst!
IMG_5869 verkl
Aan de oostkant, het verst verwijderd van de ‘noodweg’, wordt de laatste hand gelegd aan de wapening en bekisting van de wanden van moot 1. Daar kan binnenkort ook beton worden gestort. Nee, over moot 1 komt geen dak.
IMG_5871 verkl
Erwin Renkema is voor Hummel Tuintotaal bezig met het vullen van een driehoekige ruimte tussen de betonplaten. De laatste hand, zo te zien…
IMG_5872 verkl  IMG_5873 verkl
IMG_5874 verkl
Kijk, verbroedering tussen buurt en project! Links Jan Thijs de Haan, rechts kraanmachinist Brutus. Jan Thijs heeft een tekening gemaakt van Brutus die duidelijk onder de indruk is.
IMG_5875 crop verkl
Jan Thijs vindt de nabijheid van zo’n Canonier als ik soms wat storend, ik trek me snel terug, op zoek naar meer directe tunnelzaken…
IMG_5879 verkl  IMG_5880 verkl
Deze jonge GMB’er ken ik wel, maar niet van naam… Hij plaatst voorrangsdriehoeken aan het eind van de oude fietsverbinding, waar die uitkomt op de parallelweg. Het verkeer via de ‘noodweg’ en de parallelweg gaat voor….
IMG_5883 verkl
Aan de oostkant van het nieuwe moot-3-dak lost voorman Arjan een onduidelijkheid op, samen met twee andere GMB’ers. Nee, Arjan is geen Ti-Ta-Tovenaar, maar heeft wel verstand van zaken, als het om de (tunnel)bouw gaat!
IMG_5884 verkl
Erwin Renkema heeft intussen zijn stenen gelegd, “tied veur n pafke!” Sociaal bijgestaan door Zuidhorner Jaap de Jager. Ter geruststelling: Jaap heeft Noordhorner roots….
IMG_5886 crop verkl
De betonwerkers zijn naar huis, er is gestort en gevlinderd. Nu maakt voorman Arjan zelf het karwei af, met slang en waterspuit!

SLOT VOLGT!
©foto’s: jan blaauw, 28 maart 2014  (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.