NOORDHORN verandert: Zonnige tunnelsituatie, goudgerand project – Foto’s 26 maart 2014 (Deel 7)

Zaterdag 29 maart 2014 – Blogtijdstip: Plm. 9.30 uur.
Ja, we hebben “een uur minder” dit weekeinde, de klok gaat zondagmorgen om 2.00 uur een uur vooruit. Zomertijd! De kwaliteit van dit weekend verzoet het zuur van dat uur minder….
Opnieuw terug naar die zonnige woensdagmiddag, toen het zo gezellig toeven was rond het tunnelterrein. De verbroedering zelfs zo ver ging dat hoofduitvoerder Kees Kranenburg zonder kleerscheuren zijn voorkeur voor PEC Zwolle kon kenbaar maken. Alhoewel, hij bleef wel achter het hekwerk….:
IMG_5652 verkl
Ja, hier waren we gebleven, bij deze voor mij onduidelijke werkzaamheden… Wat gebeurt daar?
IMG_5654 verkl  IMG_5655 verkl
Het lijkt erop dat Henk Abbring vanuit zijn loopgraaf enig ongenoegen kenbaar maakt en dat de Staphorster, Henk Tippe, dit ongenoegen in goede banen moet leiden… (Nee, het gaat er niet om dat Henk A. ook zo’n GMB-bedrijfspak wil…)
IMG_5663 verkl
Henk Tippe legt het probleem voor aan het management. “Hoe pakken we het aan??!”
IMG_5665 verkl  IMG_5666 verkl
Dit is ook een van die talenten van GMB, jong en energiek. Goede coördinatie tussen hoofd en handen en nog genieten ook, van het mooie weer bijvoorbeeld.
IMG_5667 verkl
Die zaktelefoons, praktische dingen. Midhorncorrespondent en voetballiefhebber Jan Thijs de Haan vermoedde dat Kees Kranenburg hier nog snel even belde met PEC-trainer Ron Jans voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen NEC, maar dat denk ik toch niet….
IMG_5667 crop verkl  IMG_5668 crop verkl
Nee, hier gaat het om de aanpak van een bouwtechnisch probleem met psychologische kantjes. Daaraan moeten handen en voeten worden gegeven en daarvoor is Kees Kranenburg verantwoordelijk bij GMB. (Niet alleen daarvoor natuurlijk…) Uiteindelijk moet je ook met problemen uit de voeten kunnen, moet je oplossingen in handen hebben en niet weer uit handen geven. Ik bedoel maar….
IMG_5669 verkl
Twee alternatief geklede werknemers die in ieder geval iets met de bekisting te maken hebben. Of met het beton? Nee, niet met het wapenen… De vlechters zijn elders, waarschijnlijk bij het kanaal, aan de zuidkant, de pijler en de landhoofden…
IMG_5670 verkl
Intussen laat wegverleggingswatcher en Midhorncorrespondent Jan Thijs de Haan (aanwonende, bovendien gek op verkeersborden…) zich niet van zijn à propos brengen en blijft de ontwikkelingen met zijn super Canon volgen. “Goh, wat een mooi plaatje!”
IMG_5674 verkl
Verkijk je hier niet op! Hier wordt technisch manager Bernard van Noordenburg “uitgedaagd” zijn hekverplaatsingskunsten te vertonen. Pas nu valt me het verschil op in de bedrijfskleding. Toch allemaal GMB’ers… Betekent dat kleurverschil iets in de hiërarchie?
IMG_5676 verkl  IMG_5677 verkl
Henk Tippe pakt door, krijgt assistentie van Kees Kranenburg… Onder deze weersomstandigheden is er veel mogelijk, maar Henk vindt het nu welletjes, voor even…
IMG_5678 verkl
“Had je me herkend in deze nieuwe outfit? Nee, hè??!” Ik erken dat ik er enige moeite mee had gehad, “maar het staat je goed!”
“Mooi!”
IMG_5679 verkl
Intussen staat Midhorncorrespondent Jan Thijs de Haan ‘gemene’ zaak te maken met de technisch manager. Of dit door de beugel kan?! Ik word zelf wat hardhorend, kon niet precies volgen waarover het ging… Nee, niet over de voetballerij…. Laat ze maar even….

WORDT VERVOLGD!
©foto’s: jan blaauw, 26 maart 2014  (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.