NOORDHORN verandert: Op weg van NVH-brug naar bouwput tunnel – Foto’s 26 maart 2014 (Deel 5)

Vrijdag 28 maart 2014 Blogtijdstip: plm. 19.00 uur.
Een enerverende vrijdag, vooral ook door het opheffen van de stremming bij de Langestraat Zuid. Door het gunstige werkweer, al dagen lang, was vertraging niet te verwachten. Om een uur of 2 was de doorgang over moot 4 van de tunnel in aanbouw open. Wandelaars en vooral fietsers waren er vlot bij deze route te proberen.

IMG_5891 verkl Voor auto’s is er alleen toegang vanaf de zuidkant. Het dorp uit gaat nog steeds via de Langestraat Noord… (Zie ook: http://www.noordhorntoenennu.com)

Terug naar de fotorijke woensdag 26 maart jongstleden. De ochtendkiekjes bij de brug getoond, nu de beelden van de zonniger middag. En het was net of GMB een presentatiemiddag had georganiseerd, alle bekende gezichten leken een nieuwe outfit te hebben gekregen. Even wennen, want ook Henk Tippe had ineens een blauw-geel pak aan….:
IMG_5578 verkl
De Batavus op stal, verdiende rust. Lopend naar de  noordkant van de nog gestremde noodweg over moot 4, bij Kruizinga op de stoep. Vanuit de verte is al te zien dat de zon verkwikkend werkt, vooral ten aanzien van de sociale contacten…
IMG_5580 verkl
Nu zijn ze zichtbaarder, het drietal GMB’ers. Was er nog geen nieuwe werkkleding voor hoofduitvoerder Johan, of zweert hij bij oranje? In het midden uitvoerder tunnel Arjan en wie staat daar rechts???! Waarachtig! Henk Tippe!
IMG_5581 verkl
Zie je, het is hem echt! Mooi, die verschillende gezichtsuitdrukkingen… De blik waarmee Henk naar zijn overbuurman kijkt, zo van “Dat zeg je nou wel, maar ik denk er het mijne van…” Uitvoerder Arjan heeft zijn gedachten bij iets anders…
IMG_5584 verkl
Tuurlijk wordt er ook gewerkt, verkijk je daar niet op! Vooral die leidingen doen er toe, dat moet perfect, voordat ze onder de aarde verdwijnen. De driepoot staat er op de neus bij, dan is de Geomaat-meter niet ver! Het GMB-drietal is trouwens al een kwartet geworden…
IMG_5585 verkl
Wat ook opvalt, is dat het aantal zakken in de GMB-gelederen zienderogen toeneemt… Zandzakken, bedoel ik, BIG BAGS! Die moeten extra steun bieden op minder sterk geachte plekken….
IMG_5586 verkl
Nee, Henk Abbring is geen GMB’er, is ingehuurd, staat bij loonbedrijf Mulder op de loonlijst. Geen blauw-groengeel voor hem… Hier geeft hij regie-aanwijzingen aan de grijperbestuurder, het zand moet wel daar komen waar Henk het wil hebben… Uiteindelijk is hij niet voor niets grondkundige!
IMG_5587 verkl  IMG_5589 verkl
Henk gaat meten, zonder driepoot maar met een centimeterband… Vier meter breed, dan zal het ook vier meter breed…
IMG_5592 verkl
De leidingen zijn bijna bedolven onder het zand, Henk houdt toezicht, het is zijn  pakkie aan blijkbaar… Kees Kranenburg, die het kwartet volmaakte op de praatplek, houdt tegelijkertijd oogcontact met Henk. Zo’n hoofduitvoerder is een veelkunner….
IMG_5597 verkl
Is Henk toch in de loopgraaf afgedaald! Houdt een kritisch oog op het graafwerk. Met die leidingen weet je het maar nooit! (Kijk maar naar die  verzonken buizen in het Van Starkenborghkanaal, ook onverklaarbaar beschadigd…)
IMG_5598 verkl  IMG_5599 verkl
Met subtiele gebaren staat Henk Abbring de grijperbestuurder aanwijzingen te geven. Beetje verder, beetje meer naar links, beetje meer, ja toe maar…Ho!
IMG_5603 verkl
Zie je, nu zijn het er al vijf… Dit heeft niks meer te maken met kwartetten of kruisjassen, dit is een samenscholing…
IMG_5605 verkl
Heeft dit jonge GMB-talent zich nou toch ergens aan vertild?
IMG_5607 verkl
Nee hoor, hij ‘herpakt’ zich en spaart, zo te zien, een kraan uit…
IMG_5611 verkl
Omlopen via de Schippersstraat en de Mokkenburgweg. Dat kost even tijd… Tot later!

©foto’s: jan blaauw, 26 maart 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op NOORDHORN verandert: Op weg van NVH-brug naar bouwput tunnel – Foto’s 26 maart 2014 (Deel 5)

  1. wrh zegt:

    de grijs rode “mini grijper” van Wieringa Bedum is een 7,5 tons Takeuchi midigraver. met als hoofdmachinist Roelf Haaksema. Broer van?…… ja broer van. zodoende dat dat wel eens kan verwarren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.