NOORDHORN verandert: Wegverlegging N355 – Tunnelbouw Foto’s donderdagmiddag 27-02-2014

Vrijdagmiddag 28 februari 2014 – plm. 17.30 uur.
Een paar aangename uren vanmiddag, ook voor het ‘kieken’. Na de thee nam de grijsheid weer toe, net als gistermiddag bij beide tunnelkuipen. Volgende week wederom betonstort, dan bij de wanden van moot 6 en moot 3. (Zie ook het weekbericht op www.noordhorntoenennu.com )
Donderdagmorgen is moot 4 bedekt met een dikke betonlaag. ’s Middags werd er glad gestreken… Inmiddels liggen er kleden over… (Weekendaankleding?)
Foto’s van donderdagmiddag:
IMG_5634 verkl
Terugkerend van de grootgrutter waarschuwen de rode lichten: Wachten!  Een verkeersregelaar staat roerloos op de N355 naar de brug te kijken waarop pilonnen staan ter markering. De werklui hebben zich uit de voeten gemaakt. De brug gaat omhoog. “Het krakende oudje” krijgt blijkbaar nog een onderhoudsbeurt….
IMG_5635 verkl
Aha, daar zijn de drie oranje werkers gebleven, verbannen naar de zijlijn…. Een grote binnenvaarder nadert, 110 meter lang, 3225 ton… De werkzaamheden kunnen blijkbaar niet op een geheven brug worden verricht….
IMG_5636 verkl
Terug bij de tunnelkuip oost, waar het moot-4-podium nu wordt bevolkt door twee gladstrijkers. (Ik ben de naam van zo’n apparaat dat ze gebruiken al weer vergeten…) Rechts de grootste, de mooiste… Daarop kun je in een zetel rondcirkelen… De andere is een gladstrijker met een steel, moet je wel voortduwen….
IMG_5637 verkl  IMG_5638 verkl
En daar gaan we weer….
IMG_5642 verkl
Het kan niet anders, dit wordt een prachtige vloer!
IMG_5646 verkl
De man met het rood-witte hoofddeksel heeft een dubbelfunctie. Af en toe strijkt hij de baan extra glad die de ander net heeft bestreken. Specialisme?
IMG_5647 verkl
Blik op de zuidkant van de tunnelkuip, waar verderop (bij de overgang van moot 4 naar 3) nog enkele werknemers aan het klussen zijn.  De diepte hier zal binnenkort worden ontruimd en opgevuld, neem ik aan….
IMG_5649 verkl
De man met de ‘stevels’ laat wel voetsporen achter die waarschijnlijk door de zittende gladstrijker worden uitgewist…
IMG_5650 verkl
Kijkje bij de andere tunnelkuip, aan de noordwestkant. De hoog werkende blauwhelm bij de bekiste wand van moot 6 ziet mij node verschijnen. Ach, niet iedereen is blij met al die ‘kiekers’….
IMG_5650 crop verkl
uitsnede…
IMG_5651 verkl
In de diepte van tunnelkuip noordwest (moot 6) zie je dit tamelijk chaotisch beeld. (Maar voor de werknemers zit er voldoende systematiek in, neem ik direct aan…) Goed dat ook hier de menselijke maat zichtbaar is…
IMG_5652 verkl
Overzicht over de tunnelkuip aan de noordwestkant. Ik blijf dit een geschikte foto vinden om een legpuzzel met 1000, 1500 of 2000 stukjes van te maken….
IMG_5653 verkl
Deze kiek nog en dan laat ik de ‘geplaagde’ bekister met rust…. Vrijdag 28/2, nieuwe kiekdag!

©foto’s: jan blaauw, 27 februari 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.