NOORDHORN verandert: Wegverlegging N355 – Tunnelbouw + NVH-brug Foto’s 14-02-2014 (Deel 4)

Zondagmiddag 16 februari 2014, plm. 17.30 uur
Op mijn netvlies zie ik nog steeds ORANJE….. trainingsjacks, ijsmutsen, supporterskleding op de tribune… Wat een weelde!
Even omschakelen…. Naar vrijdag 14 februari, zo rond de middag. De betonstort bij moot 3 van de tunnelkuip aan de oostkant is afgehandeld. Nog even wat schoonmaken en opruimen, en dan verplaatst het stortpodium zich naar de noordzijde van het Van Starkenborghkanaal, bij de bouwput van de nieuwe, vaste, hoge brug, tussen Noord/Zuidhorn en Aduard. Beton bij de noordelijke pijler, voor jarenlange soliditeit. Beelden:
IMG_3242 verkl
Het betonstortteam is aan het schoonmaken en opruimen. Het toneel wordt verplaatst naar de noordkant van het kanaal, beton voor de noordelijke pijler van de NVH-brug. Geen groot oppervlak, maar wel een dikte van formaat verzekerde de betonzegsman (links op de foto)
IMG_3244 verkl
De finishing touch, de puntjes op de i. Ook betonstorters zijn niet gauw tevreden, het moet en het zal goed!
IMG_3246 verkl
Goed moment om even over te schakelen naar de tunnelkuip aan de overkant van de Langestraat-verbinding, de tunnelbak noordwest. Het oogt allemaal ingewikkeld, zelfs wat rommelig, maar ook hier komt het vast wel goed. Bovendien, dit hele tunnelgedeelte, moten 6 tot en met 10, blijft open! (Geen dak erop!)
IMG_3247 verkl IMG_3249 verkl
Verderop in de tunnelbak, voorbij de blauwe container, worden nieuwe bekistingsonderdelen aangevoerd per hijskraan, en in ontvangst genomen….
IMG_3250 verkl
Hier is het nog duidelijker te zien, zonovergoten….
IMG_3253 verkl
Het overzicht van de tunnelkuip noordwest, je wordt er haast duizelig van, zoveel is er te zien… Meest boeiende? Technisch misschien wel de manier waarop de rechte wand (rechts vooraan) wordt verbonden met de schuine wand verderop….
IMG_3254 verkl
Terug bij de tunnelkuip aan de oostkant, bij de constructeurs van de dakbekisting bij moot 4, het tunneldeel waarover de Langestraat wordt aangelegd. Zichtbaar zijn de gladde platen die op de gele bekistingsonderdelen komen te liggen…. (En daar dan beton bovenop??!)
IMG_3256 verkl
De betonstorters zijn nog steeds aan het opruimen.
IMG_3258 verkl
Even voorstellen: “De Beer van Urk!” (Aldus een collega…)
IMG_3258 crop verkl
IMG_3260 verkl
We hebben de tunnel achter ons gelaten, op weg naar de bouwput van de NVH-brug. Hier de overkant van het water, het Zuidhorner gebied waar intensief aan het grondlichaam van de nieuwe N355 wordt gewerkt.
IMG_3261 verkl
De hei-installatie van KNOL die binnenkort verhuist naar de andere kant van het kanaal, voor het heien van de Zuidhorner landhoofden. Nee, niet voor de zuidelijke pijler, daarvoor wordt een andere techniek toegepast, “funderen op staal”…..
IMG_3262 verkl
Mooi overzicht aan de noordkant van het kanaal. Links het grondlichaam aan de noordkant waar nog steeds grond wordt toegevoegd door de inzet van Zwama-kiepwagens. Op de weg al de tweede Kijlstra-auto die in de wachtstand gaat… In het kanaal o.a. de ‘modderschuit’ (niet onaardig bedoeld!) “Progress”.
IMG_3265 verkl
Dit is die “Progress”, die als baggerschuit door het leven gaat. Er staat een kraan op van Martens en Van Oord, maar die ziet nu even werkloos toe….
IMG_3266 verkl
De betonpomp van Faber ontvouwt zich…. Rechts de betonmeester die twee oogjes in het zeil houdt.

WORDT VERVOLGD! (op www.noordhorntoenennu.com )
©foto’s: jan blaauw, 14 februari 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

 

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.