NOORDHORN verandert: Wegverlegging N355 – Tunnelbouw oostkant – Foto’s 14-02-2014 (Deel 2)

Deel 1 op www.noordhorntoenennu.com 

Zaterdag 15 februari 2014, plm. 18.00 uur.
Een stormachtige zaterdag, halverwege de sprokkelmaand. Geen winter te bekennen… (Zou Koning Winter zijn omgekocht door bedrijven als GMB???!)
Foto’s van vrijdagmorgen 14 februari 2014, zo tegen half twaalf. Bij de tunnelkuip oost, moten 1 t/m 4…. (Later naar de bouwput van de NVH-brug, waar beton gestort werd bij de noordelijke pijler):
IMG_3177 verkl
Drie foto’s van de tunneldakdekkers, de constructeurs van het dak over moot 4. Het tunneldeel waarover de weg wordt aangelegd binnenkort. Ereplaatjes!
IMG_3178 verkl
IMG_3179 verkl
Stap voor stap vordert de gele ‘bekisting’ van het tunnelplafond. Inderdaad secuur werk, passen en meten, dan weer zus, dan weer zo. Meetlat erbij….
IMG_3182 verkl
De arm van de betonpomp verdwijnt achter de dakconstructie van moot 4. Het beton is voor moot 3, vloer/plafond van het keldergedeelte. (Plafond van de waterkelder, vloer van de tunnel…)
IMG_3183 verkl
Boeiende foto! Door de telelenswerking wordt de plaat als het ware ‘verdicht’… Op de voorgrond bij de steunbuizen het keldergedeelte (moot 3) dat wordt voorzien van een betonvloer/plafond. Voorbij de werker in het gele jack is moot 2, waarvan beide wanden al zijn volgestort met beton. De bekisting moet nog worden verwijderd, maar misschien wordt daar bewust mee gewacht tot diezelfde bekisting bij andere wanden kan worden gebruikt. Daarachter de wapening in moot 1, de tunnelvloer zal komende donderdag worden gestort als alles volgens plan verloopt.
IMG_3184 verkl IMG_3185 verkl
IMG_3186 verkl
De betonmeester die het stuurkastje ‘bespeelt’ en daarmee bepaalt of de arm van de betonpomp beton ‘spuwt’… Beetje troosteloze omgeving, daar bovengronds aan de zuidkant van de tunnelkuip, maar daar heeft deze medewerker weinig oog voor.
IMG_3187 verkl
Nog even terug naar de tunneldakconstructeurs die als ware kunstenaars overweg kunnen met de gele hulpstukken. Overigens hebben ze denk ik niet veel creatieve vrijheid, alles is tot op de millimeter nauwkeurig ‘voorberekend’….
IMG_3189 verkl IMG_3188 verkl
IMG_3190 verkl
Een wereld op zich daar beneden in de tunnelkuip. Ruimer dan vanaf de kant wellicht lijkt, maar ook efficiënt ingedeeld. Zoiets voorbereiden, dat is toch ook ‘avontuurlijk’ werk! Hulde voor die mensen, die ‘ongezien’ blijven, maar er wel toe doen!
IMG_3197 verkl
Kettingen controleren die aan de giek van de super kraan hangen… Er moet zeker weer een zending de kuip in, of juist omgekeerd…..
IMG_3198 verkl
Speciaal kader voor de betonmeester….
IMG_3201 verkl
Alternatieve klus voor de kraancommandant, het hanteren van de bezem en kraanwater.  De kettingen worden schoongemaakt, het weekeinde voorbereid.
IMG_3205 verkl
We sluiten deze serie kiekjes af met de ex-burgemeester van Noordhorn en ex Esha-medewerker Ginus van der Velde. Hij vindt al die ophef over “dit tunneltje” maar overdreven… “Nee, dan de Coentunnel en de IJtunnel en de Maastunnel… dat zijn tunnels!” Zo te zien gaat Ginus achter zijn huis zelf een tunnel(tje) bouwen….

© foto’s: jan blaauw, 14 februari 2014 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)
wordt vervolgd!

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.