NOORDHORN verandert: Tunnelbouw N355 + boomkap – Foto’s 24 januari 2014

En vandaag dus de vijfde….. De vijfde grijsgrauwe januaridag zonder een straaltje zon! Bij de N355 enkele auto’s gezien met een sneeuwlaag op de carrosserie, kwamen blijkbaar uit de regio Delfzijl. Ook een boot in het kanaal in winterse tooi. Nou, wij krijgen dat dus nog, komende nacht??! En een tweede portie van zaterdag op zondag???! Hoeveel invloed dat heeft op de tunnelbouw moeten we maar afwachten… Tot nu toe gaat het voorspoedig. Aandacht voor het weekbericht van Provinciewoordvoerder Yvonne Arnst:

Weekbericht week4  23 januari 2014
Wat gebeurde er de afgelopen week (week 4)?
De afgelopen week heeft GMB voorbereidingen getroffen bij de brug voor het bouwen van de pijlers. Het heiwerk voor de pijlers aan de noordkant is klaar. Aan de zuidkant is nog geheid voor het plaatsen van de damwandconstructie. Later wordt hier voor de landhoofden geheid.  De vloer van de pompkelder nabij de tunnel is gestort. En ook de afgelopen week is weer gewerkt aan de bekisting aan de oost- en westzijde. De betonvlechters werken nog altijd door aan de wapening van de wanden en vloeren van de tunnel.
Het baggeren bij de bochtverruiming is afgelopen week ook doorgegaan.

Werkzaamheden volgende week (week 5)
Blijft het weer mee werken, dan wordt in de komende week verder gewerkt aan de bekisting voor de tunnel en kan het betonstorten worden voorbereid en kan vrijdag aan de oostzijde worden gestort.
De komende week wordt het fietspad hersteld. De betegeling van het fietspad is op enkele plaatsen verzakt door het aanbrengen van de rioolbuis.
Aan de zuidkant van de brug wordt een damwandkuip geplaatst. Dat is een bouwput van stalen platen om instorten tijdens graafwerkzaamheden te voorkomen. En aan de noordzijde wordt de beschoeiing voor de pijler geplaatst.
De komende week wordt met twee schepen nabij de bochtverruiming gebaggerd, ter hoogte van het industrieterrein Noordhorn.

Doorkijk
De komende periode gaan de hiervoor omschreven werkzaamheden aan de tunnel en de brug verder, evenals het baggeren.
De rotonde is opengesteld voor het verkeer. Daar wordt later dit jaar nog een groenvoorziening aangebracht. Daarna wordt de rotonde verder afgewerkt.

Contactpersoon GMB en noodnummer:
De inloopmiddag is maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur bij het hoofdaannemersbedrijf GMB aan de Industrieweg 5 te Noordhorn.
Janko Haaksema (GMB) is voor suggesties en klachten bereikbaar op telefoonnummer 06 – 53 58 71 59 of per mail via: gmbprojectzuidhorn@gmb.eu.
IMG_5110 verkl
Wat een wapening! En achteraan links ook al flinke vorderingen bij de bekistingswand. In de lucht zweeft een plaat die met de super kraan ter plekke wordt gebracht.  Afwachten of er eind volgende week beton kan worden gestort, of dat Koning Winter alsnog roet in het eten gooit….
IMG_5112 verkl
De pompkelder wat dichterbij gehaald, leve de zoomlens!  De steunbuizen zitten hier nog steeds op hun plaats, die moet je dus kunnen “wegdenken”……
IMG_5113 verkl
Kijkje langs de noordkant van de bekistingswanden. Weg- en waterbouw, toch nog steeds een Nederlandse specialiteit!
IMG_5116 verkl
De situatie aan de noordwestkant, waar iets minder mensen actief lijken te zijn. Of zitten ze achter de bekistingswand?
IMG_5117 verkl
Ja, kijk, hier wordt hard gewerkt, de vonken vliegen eraf!
IMG_5118 verkl
Specialistisch werk, dat duurt nog wel even! Hoed, pet, helm diep af voor de werkers die deze klus klaren, een “gehard bestaan” blijkbaar!

IMG_5119 verkl
Heel iets anders…. Jacob Visser (van de Tuinservice) is met zijn maatje bezig de zieke kastanje bij Tweewielerhuis De Vries te “elimineren”….  Een uitgebreide reportage hiervan op www.noordhorntoenennu.com.

©foto’s: jan blaauw, 24 januari 2014 (Canon Powershot A495)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.