NOORDHORN verandert: Tunnelbouw, met omlijsting… Deel 2 foto’s zaterdag 14 december 2013

Deel 1 op http://www.noordhorntoenennu.com

Afronding van week 50… Vroeg op de zaterdagmiddag (14 december) ga ik er nog even op uit met de grote Canon. Het weer is opgeknapt, af en toe zelfs een schraal zonnetje, we zijn met weinig tevreden in deze periode van het jaar!  Het zou best eens kunnen dat het schrijven van Kerst- en Nieuwjaarskaarten er dit jaar helemaal bij inschiet…. (Ach, de toch al duurdere decemberzegels zijn volgende keer ook te gebruiken…):
IMG_1838 verkl
Al eerder gemeld: Er zijn in je dorp bepaalde voorkeursplekken… Een ervan is deze, vooral bij enig tegenlicht. De stratenmakers van Oldenkamp hebben hun werkzaamheden beëindigd, al lijkt het erop dat ze vlot kunnen terugkomen. Zwaar verkeer op klinkerwegen met tegelpaden, niks weerd!
IMG_4880 verkl
Deze foto is van zondag 15/12…. De tegelrand tegen de weg aan ligt al weer los, en scheef… Daar is wat zwaars overheen gegaan, waartegen de nieuwe bestrating niet echt bestand bleek…..
IMG_1839 verkl
Een oude bekende in het zonnetje…. Dierbare herinneringen… Hoelang zal het wandbordje “Welkom” nog de gevel sieren? Wat zal het samengaan met de Chr.Basisschool “’t Kompas”  in de praktijk betekenen?  Hoe ver zijn de plannen? Of verkeren ze in het stadium van een broedende kip??!
IMG_1842 verkl
De kraanmachinist is nog niet naar huis…. Hij laat de giek van de reuzenkraan een fikse buiging maken… Hoe moet dat met die takel?
IMG_1844 verkl
Leg hem daar maar neer, aan de zijkant van de tunnelkuip oost… Maar die takel? De kraankapitein roept even assistentie in….
IMG_1848 verkl
De assistentie is ter plekke… Nu kan de lange giek echt helemaal omlaag, met de banden op de rijplaat zonder verward te raken met de kabel…
IMG_1846 verkl
Voor de Volvo-gravers is het ook eindelijk weekend… Nog even afsluiten en dan “Dag!” zeggen, “Tot maandag!” Ze hebben geweldige vorderingen gemaakt, meters opgeschoven naar het oosten, maar de uiteindelijke helling ligt er nog niet….
IMG_1852 verkl
De assistent is nog bezig met de zachte landing van de giek, geeft aanwijzingen aan de kraanmachinist. Goed dat het weer enigszins opgeklaard is, zichtbaar!
IMG_1854 verkl
Nog  even een pre-weekendpraatje met de Volvo-buren, een blik richting de fotograaf???! Ontspanning troef! En dat mag ook wel….
IMG_1858 verkl
De kraankapitein vindt het nu ook welletjes… Opruimen, afsluiten, naar huis…. ’t Is gauwer maandag dan je denkt…
IMG_1859 verkl
De westkant van de tunnelkuip oost… Een flinke bekisting, ook parallel aan de weg. En die brede band, leidingen? Hoe gaat dat verder naar boven??!
IMG_1861 verkl
Verder geslenterd naar de Mokkenburgweg en weer met enige ergernis gekeken naar de conditie van dit gedeelte. Als je dit vergelijkt met het nieuwe asfalt van omleidingsweg en rotonde…. Beschamend!
IMG_1862 verkl
Ter hoogte van de woning van de familie Hekkema barst je ook niet regelrecht in jubelgezang uit…. Passende maatregelen vereist!
IMG_1864 verkl
Als ik de N355 ben overgestoken, is dit het beeld naar het zuiden. Er ligt nog een gedeelte van de oude route. Even een kijkje nemen? (Er staat nergens dat het niet mag….)
IMG_1867 verkl
Het reuzengrote, getemde “monster” van nabij bekijken…. Als je zo naar het voorste deel kijkt, lijkt het op een vreemdsoortig insect dat een aanvalshouding uitprobeert…. Voorste poten stevig op de grond….
IMG_1868 verkl
De rotonde in vol bedrijf. Nou ja, vol… Uiteindelijk moet de tunnel een uitgang krijgen naar deze rotonde… Wordt aan gewerkt!
IMG_1870 verkl
Dit bedoel ik… Hier wordt de verbinding van de tunnel met de rotonde gerealiseerd!
Naar huis, het is mooi geweest! Weekend!

©foto’s: jan blaauw, 14 december 2013 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.