NOORDHORN verandert: Baggeren, heien, tunnel bouwen + nieuws week 51….. Deel 2 foto’s donderdag 12 december 2013

Deel 1 op http://www.noordhorntoenennu.com

Druk, de bijdragen voor “Noordhorn Nu”, januari 2014 moeten de deur uit en dat gaat niet zonder moeite…. Gelukkig kwam Bert Liewes van de Provincie Groningen op tijd met zijn nieuwsbulletin voor week 51, de week voorafgaand aan de Kerstvakantie. Ik laat het bericht hier integraal volgen (met dank aan Bert Liewes):

Werkzaamheden week 51 (tot de kerstvakantie)
De komende week wordt het laatste grondwerk aan de oostzijde van de tunnel uitgevoerd. Hier worden dan de eerste vloeren gestort. Ook het vlechten voor de wapening gaat verder, ook op zaterdag 14 december.
Zoals hiervoor beschreven wordt deze week geheid voor de pijler aan de noordzijde van de brug. De bouwplaats voor de pijler aan de zuidzijde wordt voorbereid, bijvoorbeeld met het plaatsen van een opslagcontainer en een schaftkeet.
Het baggeren gaat ook verder tot de kerstvakantie. De baggerspecie wordt verwerkt aan de noordkant van het Van Starkenborghkanaal en het talud aan de zuidzijde wordt ontgraven. Deze grond wordt verwerkt in het grondlichaam, eveneens aan de zuidzijde.
De laatste dag van deze week, wordt er vooral opgeruimd, zodat de bouwplaatsen veilig
achterblijven in de kerstvakantie.

Bolfoto nieuwe brug Zuidhorn
Tijdens de inloopavond zijn de bolfoto’s van een aantal van de bruggen vertoond. De bolfoto van de brug bij Zuidhorn is te zien op de website van de provincie via de link:
http://www.provinciegroningen.nl/uitvoering/verkeer-en-vervoer/nieuwe-bruggen-vanstarkenborghkanaal/nieuwe-brug-zuidhorn/

Bezetting tijdens de kerstvakantie
De werkzaamheden van de aannemer liggen stil van 23 december tot 3 januari. In deze periode zijn ook veel medewerkers van de provincie vrij. Het kantoor is gesloten en het inloopspreekuur vervalt in deze periode. In noodgevallen kunt u zoals altijd terecht op telefoonnummer 06 53 58 71 59.
Contactpersoon GMB
Janko Haaksema van GMB is met vakantie en wordt vervangen door Kees Kranenburg, eveneens GMB.
De inloopmiddag blijft maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur bij het hoofdaannemersbedrijf GMB aan de Industrieweg 5 te Noordhorn.

Deel 2 foto’s donderdag 12 december 2013:
IMG_1725 verkl
Gelukt! De giek staat schuin omhoog! De machinist zit op zijn post, voorafgegaan door een technicus (als tamboer maitre…) komt het gevaarte nader ‘gerupst’…. Even een container met ‘spullen’ (gereedschap e.d.?) verplaatsen…
IMG_1733 verkl
Friezen onder elkaar…. (Nee, ik niet, ik sta er buiten!) De boot maakt reclame voor simmerynfryslan.nl, de vrachtwagenchauffeur (een KNOL-medewerker) lost de forse balken, die als podiumplaten voor grote machinerieën dienst gaan doen. Neem ik aan…
IMG_1734 verkl
Tegenlicht…. Je hebt fans, je hebt haters…. Sfeer is er en het foto-onderwerp komt qua vorm goed uit de verf, maar de kleuren verdwijnen…
IMG_1734 verkl2
Met behulp van een fotobewerkingsprogramma kun je iets van de kleuren terughalen en er weer wat meer lichtnuances in aanbrengen. Zoals bij deze plaat… (Het kan altijd beter….)
IMG_1740 verkl
Dit is die container waarover ik al schreef! Zo eentje stond er destijds ook in de kuil van het tunneldeel oost… Gereedschap, hulpmiddelen etc.
IMG_1743 verkl
Overzicht van de situatie ter plekke. Links een ‘opziener’,  in het midden de wagen en grijper van KNOL, rechts de grote kraan met hangende container die rechts bij het hek komt te staan.  Rechtsonder? Wordt daar geheid?
IMG_1747 verkl
De assisterende boot bij de werkplek waar vanaf nu wordt geheid in verband met de pijler aan de noordkant van de nieuwe, vaste, hoge brug (= NVHbrug…) De opvarende aan boord doet zijn hesje aan, zoekt zijn helm en komt aan wal…
IMG_1749 verkl
Mysterieus driehoekje, geaccentueerd met oranje lint… Lat met (voor mij) onbegrijpelijke tekst in het midden… Nee, hier is geen zeldzame paddenstoel gevonden en ook geen in tijd verdwaald kievitsnest… Maar wat het wel is….
IMG_1753 verkl
De KNOLcontainer vindt zijn tijdelijke bestemming…
IMG_1755 verkl
Even een handje helpen… Bijsturen…. Pas op, denk om je tenen!
IMG_1761 verkl
Collegialiteit onder kraanmachinisten! Zo’n grote kraan is ‘machtiger’ dan de verdienstelijke grijper op de vrachtwagen. Zo gaat het losser heel wat sneller!
IMG_1765 verkl
Dit is de tweede bypass voor het langzame verkeer die bij de bouwplaats van de NVH-brug is gerealiseerd.  Nee, deze heeft geen viaduct… Wel, ter opfleuring, diverse KNOLmobielen….
IMG_1767 verkl
Dit zie je dus als je uit de richting van Noordhorn komt, langs het kanaal. Rechts de lamp met het specifieke (oogvriendelijker!) groene licht, het hekwerk en naar links de bypass. Ja, ik weet het, dat schrikhek met inrijverbod komt straks weer op de weg voor het hek te staan…
IMG_1769 verkl
De heiplek verlaten….. Naar het dorp, schril verlicht door de lage decemberzon, populieren als wachters aan de zuidelijke oever…

Wordt vervolgd!

©foto’s: jan blaauw, 12 december 2013 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op NOORDHORN verandert: Baggeren, heien, tunnel bouwen + nieuws week 51….. Deel 2 foto’s donderdag 12 december 2013

 1. Rob Bosma zegt:

  Heer Blaauw,
  Dank voor het plaatsen van de link naar de bolfoto’s van de nieuwe brug. In het adres is echter tussen van en Starkenborgh een streepje weggevallen, waardoor de link niet werkt. Het juiste adres is:
  http://www.provinciegroningen.nl/uitvoering/verkeer-en-vervoer/nieuwe-bruggen-van-starkenborghkanaal/nieuwe-brug-zuidhorn/
  Met vriendelijke groet,
  Rob Bosma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.