NOORDHORN verandert: Tunnelbouw, asfaltstaartje, heiwerk….: Deel 2 foto’s 10 december 2013

Deel 1 op www.noordhorntoenennu.com (inclusief het aanvullende bericht van Bert Liewes van de Provincie Groningen)

Heiwerk dus, komende donderdag en op de dagen erna… Voor de brugpijler aan de Noordhornkant van het kanaal, daar waar de nieuwe, vaste, hoge brug komt! En dat beuken gaat dan door tot halverwege januari…. (Maar de omwonenden worden persoonlijk op de hoogte gesteld! Nou wonen daar niet bijster veel mensen, alleen de familie Holtman op de boerderij… Of worden de ingezetenen aan de Spanjaardsdijk Noord ook meegeteld?) En van Eerste Kerstdag tot en met Nieuwjaarsdag wordt er niet geheid…

Deel 2 foto’s dinsdag 10 december 2013:
IMG_1612 verkl
Vanmiddag al op tijd, voor één uur, op stap met de grote Canon… Bij de Oosterweg het voetpad ‘in revisie’, maar de stratenmakers zijn nog aan het bikken…
IMG_1614 verkl
Goede bekende Rinnert is ‘tussen de middag’ even met beide honden van zoonlief op stap, “kom je d’r ook nog eens uit…” Poolhonden? Newfoundlanders? Alaska’s??? Ik vergeet steeds weer de naam van deze harige dieren….
IMG_1616 verkl
Voor de werkers aan de oostkant ben ik te vroeg…. Het toneel is wel gereed voor een nieuw optreden, de attributen liggen klaar, het decor gereed…. Nou nog de hoofdrolspelers….
IMG_1621 verkl
Dan maar een kijkje nemen bij de buren aan de noordwestkant. Daar zijn de staaldradenvlechters al weer druk bezig, en een timmerman ook! Lastig fotograferen met die laag staande zon….
IMG_1622 verkl
Apart vak! Ik dacht eerst dat de knieler iets had laten vallen tussen de draden door, maar hij is denk ik iets aan het ‘aftekenen’… En die rechtop staande stangen rechts?
IMG_1623 verkl
Vanmorgen opnieuw iemand gesproken die zich bezorgd toonde over de breedte van de rijweg door de tunnel. Ik probeerde hem gerust te stellen, het is “vertekening”… Kijk hier maar eens naar de blauwe container en de ruimte die deze container op de weg inneemt. Ook twee vrachtwagens kunnen elkaar passeren, al kan ik de invloed van de bocht moeilijk beoordelen….
IMG_1626 verkl
In de top van de hijskraangiek is de windmeter allerminst “razende Roeltje”… Gebruik geoorloofd, dat kan zelfs een leek als ik zien….
IMG_1628 verkl
Kijk eens, daar hangt wat! Maar ’t hangt aan de andere kraan waar de activiteiten inmiddels ook op gang zijn gekomen! Een betonmortelsilo (of noem je dit voorwerp anders?) die op de begane grond wordt gevuld en vervolgens de diepte ingaat… Naar het laagste punt van de tunnelkuip…
IMG_1629 verkl
Hier komt de betonmortel vandaan, vanuit Kijlstra zijn speciale vrachtwagen…. Even dichterbij kijken….
IMG_1631 verkl
Zo wordt de cementsilo die aan de kraan hangt, gevuld. Niet al te vol a.u.b. En dan gaat de bak op stap, door de lucht….
IMG_1632 verkl
Iets dichterbij gehaald. Wonderschoon in al zijn simpelheid!
IMG_1635 verkl
Zo, even een handje helpen met het laatste restje, hoeft er niet onnodig iets verloren te gaan…. Geroutineerde werkers!
IMG_1638 verkl
Zie je wel, dat beton is bedoeld voor de verste hoek waar de beton(ver)werkers al reikhalzend uitkijken naar de gevulde bak….
IMG_1639 verkl
Beugel los, het beton wordt ‘gestort’, een kind kan de was doen… (Bij wijze van spreken…)
IMG_1640 verkl
Bijna leeg, ophalen maar weer… Kan er worden geharkt, geschept, geveegd…..
IMG_1641 verkl
Twee technici van de GMB; de ene probeert de ander van iets te overtuigen, maar die lijkt allerminst van zijn twijfels ontdaan… Zijn gezicht heeft echt iets van “Kinst mie nog meer vertellen…”
Dat lichte vlak links op de foto? Dat is zo’n draad van het hekwerk… De gaten van de omheining zijn eigenlijk niet groot genoeg voor de lens van de Canon EOS, foutje van de constructeur…

Slot volgt!
©foto’s: jan blaauw, 10 december 2013 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.