NOORDHORN verandert: Via Schippersstraat naar Mokkenburgweg en Bedrijventerrein…. Foto’s 7 december 2013

Het zijn de donkere dagen voor Kerst… De immense triestheid van de grijze lucht en de miezerige regen vráágt om compenserende maatregelen… (Nee, ik gooi het niet in de drank…) De pseudo-winter van enkele dagen is met de noorderzon verdwenen, accu aan het herladen, binnenkort staat ie weer op de stoep…
Op de Batavus naar Innovation Systems en het Tuincentrum Frank Meester. Voor alle zekerheid maar via de Industrieweg omgereden, ik wist niet hoe het ervoor stond bij de Schippersstraat. Als ik met fietstassen vol vogelvoer het tuincentrum verlaat, zie ik dat de uitgang bij de N355 open is… Kijken! Dat moet lukken, richting Schippersstraat. Kan ik meteen wat kiekjes maken… Het laatste stuk dichtbij het einde van de Schippersstraat is ‘een glibberboel’ (al viel het me nog mee…) Daar had ook wel een plaat kunnen liggen, of wat stukken hout… Ik denk dat de projectleiders niet altijd beseffen hoe belangrijk zo’n toegangsweg voor vele dorpelingen is naar de bedrijven aan de Handelsweg, juist in deze weken. Soms kan het net even iets toeschietelijker…
IMG_4771 verkl
Het hek bij het Tuincentrum staat open, zaterdagmiddag 7 december…. Deze entree, belangrijk voor fietsers en voetgangers, geeft toegang tot de Schippersstraat.  Als alles klaar is…
IMG_4772 verkl
Zo kan het prima, zolang de werkzaamheden nog niet helemaal afgerond zijn. Eerst  het fietspad over (voert rechts naar de Mokkenburgweg), dan de oversteek over de vernieuwde N355, vlakbij de rotonde. Aan het eind van de oversteek naar de Schippersstraat…
IMG_4773 verkl
Met de fiets op de oversteek, op de middenberm… Gevaarlijk?  Zo ziet het beeld eruit, als je naar het zuiden kijkt, richting de rotonde en verderop, naar links, het tunnelterrein. De ene kraan laat fier zijn giek zien, de andere bij de Wieringa’s houdt zich koest tot maandag…
IMG_4776 verkl
Als je op diezelfde middenberm een halve slag draait, kijk je naar het noorden, zie je (bijvoorbeeld) dit beeld… Met een Zwama-vrachtwagen, ook op zaterdag actief.
IMG_4780 verkl
Ik ben er nog even voor terug gegaan, een uurtje later. Voordat iedereen denkt dat alles al voor de volle 100 % klaar is, op deze plek. Hier moet dus nog een pad worden gelegd. Stenen? Volgende week?
IMG_4781 verkl
Meteen doorgelopen richting de Mokkenburgweg. Een natte boel! Als dat maar goed gaat, wanneer er werkelijk sprake is van grote hoeveelheden hemelwater…  Je kunt wel proefondervindelijk te weten komen hoe de waterstromen lopen…
IMG_4782 verkl
Als je ter hoogte van huize Hekkema even achterom kijkt, zie je dit waterrijke landschap! Zou de natuurlijke afvloeiing via goten en sloten voldoen?
IMG_4783 verkl
Nog iets verder op de Mokkenburgweg richting kruising met Transportweg. Hier kun je verderop links de oprit zien naar erf en woning van de familie Hekkema. Naar rechts de nieuwe mogelijkheid, het fietspad langs de verbindingsweg naar de Industrieweg. En water…..
IMG_4784 verkl
Oud en Nieuw… Op de voorgrond het oude groen dat de toegang naar de vroegere schuur en weiland van de familie Van der Veen markeerde. (Nu een modderpad naar niemandsland…) In het midden zicht op de grote hijskraan bij het tunnelterrein noordwest.
IMG_4785 verkl
De plaats waar de Mokkenburgweg de Transportweg kruist… Nieuw asfalt op het uitgegraven gedeelte. Maar de rest? Met de vele kuilen en beschadigingen? Wordt dat ook nieuw bestraat? Ik hoop het, maar ik heb zo mijn twijfels… Geen gezicht!
IMG_4777 verkl
O ja, niet vergeten, het OPEN HUIS van het kostuummuseum De Gouden Leeuw in deze weken voor de KERST! Nu kan het nog!

©foto’s: jan blaauw, 7 december 2013 (Canon Powershot A495)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.