NOORDHORN verandert: Topics wegverlegging: Tunnel en rotonde – Foto’s donderdagmorgen 21 november 2013

Enkele dagen overgesprongen, want ik raak te ver achter en dan komt de bezemwagen veel te nadrukkelijk in zicht…. Op www.noordhorntoenennu.com was ik al begonnen aan de middagfoto’s van de stralende donderdag 21 november jongstleden. Kwam ik ineens tot de ontdekking dat ik ’s morgens met de lutje Canon ook nog interessante beelden had vastgelegd. Die volgen nu op deze weblog!
Eerst nog even mijn verontschuldigingen richting Janko Haaksema, uitvoerder bij GMB en verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij het project ‘Werkzaamheden Noord- en Zuidhorn’. Normaal gesproken doet hij ook de communicatie tijdens de inloop op de maandagmiddagen (14.00-16.00 uur) op ’t GMB-kantoor aan de Industrieweg 5 (het vroegere La Ligna en later Schoolsupport). Met dank aan Rob Bosma (Provincie Groningen) voor de juiste naamgeving!

Foto’s donderdagmorgen 21 november:
IMG_4551 verkl
’s Morgens op weg naar de grootgrutter zie ik op deze stralende donderdagmorgen meteen de verkeersregelaar bij de afslag van de Langestraat Zuid. OPvallende verschijning en zo hoort het ook! Op het geïmproviseerde verbindingsstuk naar de N355 en de Industrieweg staat een tractor met aanhanger. Daarachter de blauw GMB-grijper die over het hekwerk happen grond verhuist van tunnelterrein noordwest naar aanhanger. Dat kan niet lang duren, want zoveel bereik heeft “de blauwe” nou ook weer niet….
IMG_4553 verkl
Zo gaat dat in zijn werk, simpel, maar voor het snelverkeer even uitkijken vanwege de beperkte ruimte. Nog steeds reageren de weggebruikers gedisciplineerd, ook als er een fietser verdwaalt op de rijbaan….Hou het hoofd erbij! Een ongeluk zit in een klein hoekje, of in een onoverzichtelijk bochtje….
IMG_4555 verkl
De van oost naar noordwest verhuisde Volvo-specialist in het midden op de achtergrond actief. Hoe kom ik daar in vredesnaam bij om foto’s te maken??? Ach, iets verderop is er aan de zijkant tussen omleidingsweg en omheining enige ruimte om te staan/lopen. Even aanpassen…. (En de al te weke delen vermijden….)
IMG_4556 verkl
Aan de oostkant wordt gewerkt met de aangevoerde buizen die tussen de steunwanden worden gelegd. Voor de grotere grijpers is er dan geen manoeuvreerruimte meer, “klein-maar-dapper” kan ook heel wat werk verzetten!
IMG_4558 verkl
De mannen en de buis… Goed vast? Dan hijsen maar! (De super kraan staat er niet voor niets…)
IMG_4560 verkl
En zo komen de buizen dan te liggen…. Links boven is Mulder bezig met een individueel project. Schatgraven? Hé, de kieker staat er zelf ook op, herkenbare houding!
IMG_4561 verkl
Het is maar goed dat ik in de ‘bovenwereld’ gebleven ben, want dit vond ik vroeger bij de gymles al een marteling. Over de smalle kant van een omgekeerde bank lopen…. En later werd daar de evenwichtsbalk voor gebruikt… Niks voor mij, al viel er natuurlijk (voor anderen) wel iets te lachen…. Deze buizeninstallateur brengt het er goed van af!
IMG_4562 verkl
Zou de oranje man ook naar de overkant gaan? En dan halverwege om elkaar heen (verhoogde moeilijkheidsgraad)? Pas de deux onder bijzondere omstandigheden!
IMG_4565 verkl
Hier lijkt het erop, alsof grondwerker Mulder zijn eigen tunneltje aan het maken is… Het zal wel met die buis (of leiding…) te maken hebben….
IMG_4566 verkl
De twee buizenspecialisten hebben hun optreden beëindigd, ze blazen de aftocht, hapje eten!  Goed idee!

©foto’s: jan blaauw, 21 november 2013 (Canon Powershot A495)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Kunst, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.