NOORDHORN verandert: Tunnelbouw N355 en fraaie herfstluchten…. Deel 2 (slot) foto’s 9 november 2013

Elke dag kiekdag! Of, zo u wilt, fotografeerdag! (Klinkt respectvoller!) Ook een zaterdag waarop geen werknemer de werkplek opzoekt van de N355-verlegging of de buisaansluitingen bij het kanaal…. Genoeg te kieken, kijk maar:
IMG_4362 verkl
Hier komt dus de rotonde! Er wordt hard gewerkt, want in het weekeinde van 29/11-1/12 zal er worden geasfalteerd. Dan is de N355 tussen Zuidhorn en Grijpskerk afgesloten! (Wordt er zeker nog meer geasfalteerd….)
IMG_4364 verkl
Ter oriëntatie huize Hekkema (aan de Mokkenburgweg) op de achtergrond!
IMG_4365 verkl
Een deel van de huidige omleiding, met op de achtergrond koren- en pelmolen “Fortuna” tegen een dreigende achtergrond. (Maar die bui hebben we al gehad….)  De omleidingsweg sluit over enkele weken direct aan op de definitieve rotonde; een overbodig deel wordt dan weer verwijderd.
IMG_4368 verkl
Als ik het goed heb begrepen (en waarom voor de verandering nou eens een keer niet?) gaat dit gedeelte van de omleidingsweg (links) aansluiten op de definitieve rotonde. Het fietspad rechts krijgt een verbinding met de Mokkenburgweg en zo indirect met de N355 richting Niezijl en Grijpskerk.
IMG_4371 verkl
Terug bij de oversteek van de N355 met aan de overkant het tunnelterrein oost. (Daar komt 4/10e deel van de tunnel…) Hier is het nog steeds dubbelgoed uitkijken geblazen!
IMG_4372 verkl
Hé, wat schiet daar nou ineens voorbij mijn Canon? Een militair voertuig met een jas aan… Camouflage?  Drie van deze voertuigen beproefden de omleiding bij Noordhorn, want ook “in tijden van oorlog” moet je op omleidingen voorbereid zijn…
IMG_4374 verkl
Tunnelterrein oost met een boeiende wolkenlucht! Dat blauw GMB-apparaat…. Een bulldozer (Anne Adema) of een shovel (Frits Mesker). Of mag allebei??! (Van mij wel…Ik hou niet zo van quizzen…)
IMG_4376 verkl
Het fietspad aan de westkant van de N355 is niet meer te bereiken vanaf de Schippersstraat! Afgesloten, voor onbepaalde tijd! Voor wandelaars is er altijd iets meer mogelijk…
IMG_4379 verkl
Het rotondegebied in wording, bekeken vanuit de richting Schippersstraat…
IMG_4382 verkl
Ook zonder omlijsting is het qua lichtinval een prachtige kijk op het nieuwe rotondegebied! Komt er een sloot langs voor de afvoer???!
IMG_4385 verkl
Aan de oostkant van de N355, met zicht op de achterzijde van Toyota Pijpker, is een nieuwe leiding zichtbaar. Water? Tijdelijk neem ik aan…
IMG_4387 verkl
Oog blijven houden voor andere wonderschone zaken in de ons omringende natuur…. Paddenstoelen! Maar welke???!
IMG_4390 verkl
Wat een “view”!  Voorlopig alleen voor wandelaars…. (Automobilisten moeten hun aandacht bij het rijden houden…) Rechts de paardenstal van Jan Tempel (Kzn).

©foto’s: jan blaauw, 9 november 2013 (Canon Powershot A495)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Natuur, Nieuws, Noordhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.