NOORDHORN: Herfstpracht en graafwerk in Kruizinga’s tuin – Fotojournaal 24 oktober 2013, deel 1

Foto’s van donderdag 24 oktober, toen het een tamelijk zonnige herfstdag was. Beter dan de grijze treurnis van deze vrijdag, slechts goed voor de contrastwerking… Een nieuwe serie plaatjes over o.a. de bezigheden op en rond het tunnelterrein en het aansluiten van leidingen bij het Van Starkenborghkanaal. Maar eerst de herfst, in Noordhorn:

Het verbindingspad tussen Verlengde Oosterweg en Nieuwstraat, in herfstsfeer. Zo langzamerhand weer erg smal...

Het verbindingspad tussen Verlengde Oosterweg en Nieuwstraat, in herfstsfeer. Zo langzamerhand weer erg smal…

Het mooie is wel, dat er minder hondenkeutels langs de kanten liggen, maar steeds meer paddenstoelen verschijnen... Welkom!

Het mooie is wel, dat er minder hondenkeutels langs de kanten liggen, maar steeds meer paddenstoelen verschijnen… Welkom!

Hier, met een van de mooiste plekjes in Noordhorn in beeld, zie ik mijn kiekkans schoon... Eindelijk een Moeshornfoto zonder auto's....

Hier, met een van de mooiste plekjes in Noordhorn in beeld, zie ik mijn kiekkans schoon… Eindelijk een Moeshornfoto zonder auto’s….

Het schaduwbeeld van de Hervormde Kerk tegen een lichtblauw en witbewolkt decor, met hier en daar nadrukkelijke herfstaccenten!

Het schaduwbeeld van de Hervormde Kerk tegen een lichtblauw en witbewolkt decor, met hier en daar nadrukkelijke herfstaccenten!

Hé, hier is de kieker onverwacht verworden tot beeldelement.... "Ergens" zijn ze met de waterleiding bezig. Drukvermindering? (Voortuin Sicke Benninghestede)

Hé, hier is de kieker onverwacht verworden tot beeldelement…. “Ergens” zijn ze met de waterleiding bezig. Drukvermindering? (Voortuin Sicke Benninghestede)

Vanaf de Langestraat Zuid (eerlijk is eerlijk, pas later op de middag...) een deel van de "Fortuna" tussen het groen-geel-bruin....

Vanaf de Langestraat Zuid (eerlijk is eerlijk, pas later op de middag…) een deel van de “Fortuna” tussen het groen-geel-bruin….

Graaf- en meetwerk in de voortuin van Lammert Kruizinga, tunnelbuurman (Noord).  Zelf voor alle zekerheid ook druk doende met de camera...

Graaf- en meetwerk in de voortuin van Lammert Kruizinga, tunnelbuurman (Noord). Zelf voor alle zekerheid ook druk doende met de camera…

Kijk, hier is Kruizinga zelf in beeld verschenen... Poolshoogte nemend... "Als jullie nou wel een goudader aantreffen, even waarschuwen....!"

Kijk, hier is Kruizinga zelf in beeld verschenen… Poolshoogte nemend… “Als jullie nou wel een goudader aantreffen, even waarschuwen….!”

Nee, die werker daar in de kabelloopgraaf, die benijd ik niet... Steeds maar wroeten in de modder, en wat levert het op???!

Nee, die werker daar in de kabelloopgraaf, die benijd ik niet… Steeds maar wroeten in de modder, en wat levert het op???!

"Zou daar nou toch...." Het is mij niet ter ore gekomen dat het graafwerk iets waardevols heeft opgeleverd. Vanmiddag lag de tuin er toonbaar bij, al leek me de sloot aardig gekrompen...

“Zou daar nou toch….” Het is mij niet ter ore gekomen dat het graafwerk iets waardevols heeft opgeleverd. Vanmiddag lag de tuin er toonbaar bij, al leek me de sloot aardig gekrompen…

©foto’s: jan blaauw, 24 oktober 2013 (Canon EOS D400 Tamronlens 28-200, uitgezonderd de foto van de molen: Canon Powershot A495)

Wordt vervolgd op www.noordhorntoenennu.com

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Natuur, Nieuws, Noordhorn en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.