NOORDHORN verandert: Deel 1, fotojournaal dinsdag 22 oktober 2013: Straatstenen, lantaarnpalen, putten… en Ep’s “Dikke Brut”….

Een zomerse dag in de tweede helft van de wijnmaand! Proost! Ongewoon hoge temperaturen, geen spat regen, prima omstandigheden om herfstvakantie te vieren, of klussen te klaren. Zoals al die werkzaamheden ten gevolge van de nieuwe riolering in Noorderweg en Norritsstraat: Straatstenen leggen, aan de kanten (Noorderweg) of in de straat zelf (Norritsstraat); nieuwe lantaarnpalen plaatsen (Noorderweg), putten installeren (“Dikke brut! Haren ze toch wel votdoadelk doun kind??!” zegt good-old Ep Homan, die vanaf volgende week dinsdag uit de running is. Hij moet weer onder het mes. Ep, sterkte en beterschap!), huizen aansluiten….:

Even de camera testen... Mijn grote Canon, bijna 6 jaar oud, slaagt voor de test. Kijk maar naar deze bloeiende lavatera (goed geschreven?)....

Even de camera testen… Mijn grote Canon, bijna 6 jaar oud, slaagt voor de test. Kijk maar naar deze bloeiende lavatera (goed geschreven?)….

Een werkdrukte van belang op en bij de Noorderweg. De loopranden, tevens uitwijkgebied, krijgen straatstenen. Handwerk, geen legmachine!

Een werkdrukte van belang op en bij de Noorderweg. De loopranden, tevens uitwijkgebied, krijgen straatstenen. Handwerk, geen legmachine!

Vakmanschap is meesterschap! Straten leggen vereist vaardigheid en een sterk gestel.  Ik heb veel waardering voor deze mensen!

Vakmanschap is meesterschap! Straten leggen vereist vaardigheid en een sterk gestel. Ik heb veel waardering voor deze mensen!

 

De "aanstampmachine" (?) is moeilijk aan de praat te krijgen, maar met vereende krachten lukt het!

De “aanstampmachine” (?) is moeilijk aan de praat te krijgen, maar met vereende krachten lukt het!

 

Het trilding in gebruik, getemd door de 'aanstampmeester'... Komt de straatrand er beter in te liggen!

Het trilding in gebruik, getemd door de ‘aanstampmeester’… Komt de straatrand er beter in te liggen!

 

Aan de oostkant is een "grijpertje" behulpzaam bij een huisaansluiting. Of is het toch wat anders? Ik kom maar niet te dichtbij....

Aan de oostkant is een “grijpertje” behulpzaam bij een huisaansluiting. Of is het toch wat anders? Ik kom maar niet te dichtbij….

 

Even verderop, aan de westkant, wordt geprobeerd een nieuwe lantaarnpaal te plaatsen en aan te sluiten. Een ereboog voor passanten...

Even verderop, aan de westkant, wordt geprobeerd een nieuwe lantaarnpaal te plaatsen en aan te sluiten. Een ereboog voor passanten…

 

Hij is toch weer op de fiets over de brug gekomen, oud-Noordhorner Ep Homan, recht voor zijn raap als altijd: "Schaiten ja niks op!"

Hij is toch weer op de fiets over de brug gekomen, oud-Noordhorner Ep Homan, recht voor zijn raap als altijd: “Schaiten ja niks op!”

 

Kijkje van noord naar zuid, tegen de zon in, maar het gaat redelijk goed....

Kijkje van noord naar zuid, tegen de zon in, maar het gaat redelijk goed….

 

Klus aan de oostkant, bij de fam. Top voor de deur. Die ene werker heeft iets te veel oog voor de fotograaf, als dat maar goed gaat....

Klus aan de oostkant, bij de fam. Top voor de deur. Die ene werker heeft iets te veel oog voor de fotograaf, als dat maar goed gaat….

Deel 2 op http://www.noordhorntoenennu.com

©foto’s: jan blaauw,  22 oktober 2013 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.