NOORDHORN: Over tunnels, monsters, kabels, kanaalbochten en verzinken van gasbuizen (deel 3)

We pakken de draad op aan de westkant van de spoorbrug, het is woensdagmiddag 2 oktober… Twee dagen geleden dus, de tijd staat allerminst stil in het veranderende Noordhorn:

Ja, hier waren we gebleven... Bij de stenenvlijer tussen de oude en nieuwe kanaaloever, alles in het kader van de bochtverruiming.

Ja, hier waren we gebleven… Bij de stenenvlijer tussen de oude en nieuwe kanaaloever, alles in het kader van de bochtverruiming.

Dit wordt dus het nieuwe, grote Datemaweiland, aaneengesloten. Aan de westkant liggen nog bulten, die moeten nog worden "verwerkt".

Dit wordt dus het nieuwe, grote Datemaweiland, aaneengesloten. Aan de westkant liggen nog bulten, die moeten nog worden “verwerkt”.

Blik gericht op de oude spoorbrug die t.z.t. worden vervangen door een nieuw exemplaar. En dan wordt de vreemde bocht in de nieuwe kanaalweg weer veranderd.... (Heb ik me laten vertellen...)

Blik gericht op de oude spoorbrug die t.z.t. worden vervangen door een nieuw exemplaar. En dan wordt de vreemde bocht in de nieuwe kanaalweg weer veranderd…. (Heb ik me laten vertellen…)

Niet alleen de wegverlegging van de N355 heeft iets uitdagends, ook de waterwerken bij het Van Starkenborghkanaal hebben dat...

Niet alleen de wegverlegging van de N355 heeft iets uitdagends, ook de waterwerken bij het Van Starkenborghkanaal hebben dat…

Indrukwekkend landschap gezien vanaf de westkant bij de spoorbrug. Overzicht van de bochtverruiming.

Indrukwekkend landschap gezien vanaf de westkant bij de spoorbrug. Overzicht van de bochtverruiming.

Zo is de oude spoorbrug beter waar te nemen, met een Arrivatrein op doorreis. En wat een bordenwildgroei langs de weg....

Zo is de oude spoorbrug beter waar te nemen, met een Arrivatrein op doorreis. En wat een bordenwildgroei langs de weg….

Bij KOOPMAN zijn de aanpassingen ook voltooid, Depotrans vernieuwd.

Bij KOOPMAN zijn de aanpassingen ook voltooid, Depotrans vernieuwd.

Hier is het net of je een belangrijk havengebied nadert... Vooral de lange Wagenborgstaken links vallen op. Nadering van de verzinkplaats van de gasleiding.

Hier is het net of je een belangrijk havengebied nadert… Vooral de lange Wagenborgstaken links vallen op. Nadering van de verzinkplaats van de gasleiding.

Nee, dit is toch niet de Paus incognito.... Pleziervaarder in zijn motorboot...

Nee, dit is toch niet de Paus incognito…. Pleziervaarder in zijn motorboot…

Sterk is hernieuwd aan het werk. De walkanten bleken toch niet goed genoeg gestut in verband met de verzinking. Oude platen eruit, langere er weer in. Extra werk, extra tijd, tegenvaller...

Sterk is hernieuwd aan het werk. De walkanten bleken toch niet goed genoeg gestut in verband met de verzinking. Oude platen eruit, langere er weer in. Extra werk, extra tijd, tegenvaller…

Een race tegen de klok, met overuren.... De scheepvaart is gestremd vanaf vrijdag 4 oktober, 19.00 uur. Of de verzinking dan echt kan beginnen?

Een race tegen de klok, met overuren…. De scheepvaart is gestremd vanaf vrijdag 4 oktober, 19.00 uur. Of de verzinking dan echt kan beginnen?

Hier de lange armen van de Wagenborgkranen die de gastvrijheid genieten van de firma Koopman.  Verzinking gasleiding voorbereiden.

Hier de lange armen van de Wagenborgkranen die de gastvrijheid genieten van de firma Koopman. Verzinking gasleiding voorbereiden.

Zo is het nog mooier! Noordhorn krijgt steeds meer cachet! Wat een image-building!

Zo is het nog mooier! Noordhorn krijgt steeds meer cachet! Wat een image-building!

Om dit soort buizen gaat het, die moeten de tand des tijds redelijk lang kunnen doorstaan. In de kanaalbodem en in de oeverkanten.

Om dit soort buizen gaat het, die moeten de tand des tijds redelijk lang kunnen doorstaan. In de kanaalbodem en in de oeverkanten.

Met wat fantasie kom je ver... Waar deze kraantop me aan doet denken? Aan de drakenkop die vroeger een Vikingschip sierde....

Met wat fantasie kom je ver… Waar deze kraantop me aan doet denken? Aan de drakenkop die vroeger een Vikingschip sierde….

Wordt vervolgd.
Deel 4 (slot) komt op www.noordhorntoenennu.com

©foto’s: jan blaauw, 2 oktober 2013 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn, Zuidhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.