NOORDHORN: Vrijdag 20 september jl.: Kraan open, maar…. geen water!

Dat was inderdaad even schrikken…. Deze keer geen kaartje in de bus met een aankondiging, abrupt op vrijdagmiddag tegen een uur of vier: Kraan open, maar…. géén water! Wat is dat nou???! Dus even geen koffie, geen handen wassen, geen fruit reinigen, geen… (Wat ben je je er dan ineens van bewust hoe vaak je “even” water nodig hebt…)  De bevestiging dat de buren ook geen water hadden, gaf een heel klein beetje het gevoel van “Gedeelde smart, halve smart…”, maar helpen deed het niet… Dan maar op de website van het Waterbedrijf Groningen kijken, want de computer deed het gelukkig nog wel: Twee storingen, kijkt u daar maar eerst even voordat u begint te bellen! Beide storingen blijken in Noordhorn:
1. Bij werkzaamheden ter hoogte van Norritsstraat 1 is een waterleidingbuis geraakt. Verwachte eindtijd herstelwerkzaamheden: 19.00 uur. Gedupeerden: 60 huishoudens.
2. Bij de Verlengde Oosterweg 2 is door derden een breuk in een hoofdleiding veroorzaakt. Verwachte eindtijd herstel: 18.00 uur. Gedupeerden: 45 huishoudens.
En nu? Maar even geen koffie…. Even plas ophouden, met plakkerige handen blijven lopen, fruit eten uitstellen, maaltijd klaarmaken opschuiven….
Al voor 19.00 uur begon het water stotterend uit de kraan te komen, dat ongemak hebben we dus weer overleefd. En nu maar hopen dat er geen volgende beschadiging of breuk ons gezapig leventje komt vergallen….

Halverwege dit Norritsstraatgedeelte lag dus de oorzaak van de verzakende waterkranen. Het kan gebeuren....

Halverwege dit Norritsstraatgedeelte lag dus de oorzaak van de verzakende waterkranen. Het kan gebeuren….

Heeft dit met de beschadigde waterleiding te maken? Het lijkt waarachtig net of het heeft gevroren....

Heeft dit met de beschadigde waterleiding te maken? Het lijkt waarachtig net of het heeft gevroren….

Aan de oostkant van de Norritsstraat wordt verder gewerkt aan de nieuwe riolering. Niet iedereen heeft een vrije zaterdag....

Aan de oostkant van de Norritsstraat wordt verder gewerkt aan de nieuwe riolering. Niet iedereen heeft een vrije zaterdag….

De machinerieën aan de westkant van de Norritsstraat wachten op een herstart, komende maandag. De buizen liggen klaar...

De machinerieën aan de westkant van de Norritsstraat wachten op een herstart, komende maandag. De buizen liggen klaar…

Flinke jongens, deze buizen! Even een doorkijkje....

Flinke jongens, deze buizen! Even een doorkijkje….

Ook aan de Noorderweg zijn er nog rioleringsactiviteiten, op zaterdag. Dringt de tijd? "Dat wordt n kört weekend..." zeg ik tegen de werker op de voorgrond. "Wat weekend??" is zijn reactie.....

Ook aan de Noorderweg zijn er nog rioleringsactiviteiten, op zaterdag. Dringt de tijd? “Dat wordt n kört weekend…” zeg ik tegen de werker op de voorgrond. “Wat weekend??” is zijn reactie…..

Het zuidelijke deel van de Noorderweg met de Buurtsuper. "Groenteboer bereikbaar".... Gelukkig voor de klanten én de groenteboer....

Het zuidelijke deel van de Noorderweg met de Buurtsuper. “Groenteboer bereikbaar”…. Gelukkig voor de klanten én de groenteboer….

©foto’s: jan blaauw, 21 september 2013 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Nieuws, Noordhorn en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.