8ste RONDE van NOORDHORN – Wielersport van de bovenste plank! Deel 5 (finish)

Afronding! Het is mooi geweest, ook deze herbeleving aan de hand van foto’s en andere herinneringen…. De 8ste Ronde van Noordhorn is in velerlei opzichten geslaagd! Digna Achterhof en de NWVG hebben in alle drie verreden klassen een sterke groep renners bij elkaar gekregen die verantwoordelijk waren voor spannende wedstrijden met uitstekende winnaars! De weersomstandigheden waren bijzonder gunstig, de publieke belangstelling positief, ondanks de bouwvakantie en de Tour op TV. (Natuurlijk, je hoopt altijd op meer toeschouwers rond het stratenparcours….) De Noordhorner Wielerronde wordt nog steeds stevig gesteund door tal van sponsoren onder aanvoering van de Rabobank. Zonder hen zou deze activiteit niet kunnen blijven bestaan. En Noordhorn heeft een fantastische groep vrijwilligers die hun steentje bijdragen! Super! Tot kijk bij nummer 9 in 2014 dan maar????! Ik hoop het!

Hier gaat het nog goed met de jagende trein van de groenhemden. Maar......

Hier gaat het nog goed met de jagende trein van de groenhemden. Maar……

Hé, dit kon wel eens de beslissende jump zijn van latere winnares Karen Elzing uit Schoonebeek. Talent heeft ze, en kracht deze keer ook, en koersinzicht! En een goede coach, Thijs Rondhuis!

Hé, dit kon wel eens de beslissende jump zijn van latere winnares Karen Elzing uit Schoonebeek. Talent heeft ze, en kracht deze keer ook, en koersinzicht! En een goede coach, Thijs Rondhuis!

O, o.... HIer ging het even faliekant mis..... Een valpartij waarbij in ieder geval drie groenhemden zijn betrokken. Voornaamste slachtoffer: Janneke Ensing, winnares in 2012. Heel jammer, ook voor de wedstrijd zelf. Niet alleen zij valt uit (vooral vanwege de kapotte fiets), ook twee anderen kunnen niet verder: Inge Visser (Leeuwarden) en Harriette Keuning-Knol (Tolbert). Nee, gelukkig geen brancards of ambulances.... Beterschap!

O, o…. HIer ging het even faliekant mis….. Een valpartij waarbij in ieder geval drie groenhemden zijn betrokken. Voornaamste slachtoffer: Janneke Ensing, winnares in 2012. Heel jammer, ook voor de wedstrijd zelf. Niet alleen zij valt uit (vooral vanwege de kapotte fiets), ook twee anderen kunnen niet verder: Inge Visser (Leeuwarden) en Harriette Keuning-Knol (Tolbert). Nee, gelukkig geen brancards of ambulances…. Beterschap!

 

Tja, op zo'n moment kan ik me voorstellen dat je als renster denkt: "Is dit wel een leuke sport?" En toch..... Gauw weer op de fiets, Ingrid!

Tja, op zo’n moment kan ik me voorstellen dat je als renster denkt: “Is dit wel een leuke sport?” En toch….. Gauw weer op de fiets, Ingrid!

 

In de koers niet alleen 'winners', maar wel doorzetters! Chapeau!

In de koers niet alleen ‘winners’, maar wel doorzetters! Chapeau!

 

Ook hier kun je zien hoe slopend zo'n ronde kan zijn, verbrokkeling alom. Judith Bloem in het lichtblauw, maar wie is de witte? Esra Tromp?

Ook hier kun je zien hoe slopend zo’n ronde kan zijn, verbrokkeling alom. Judith Bloem in het lichtblauw, maar wie is de witte? Esra Tromp?

Kijk, zo fietst een 'winner'! Hier gaat Karen Elzing (Schoonebeek) na een alles beslissende demarrage. Er zijn nog heel wat kilometers voor de boeg, maar ze blijft weg, uit de greep van de achtervolgers!

Kijk, zo fietst een ‘winner’! Hier gaat Karen Elzing (Schoonebeek) na een alles beslissende demarrage. Er zijn nog heel wat kilometers voor de boeg, maar ze blijft weg, uit de greep van de achtervolgers!

Karen Elzing behoudt een geruststellende voorsprong, de achtervolgers hebben het nakijken.

Karen Elzing behoudt een geruststellende voorsprong, de achtervolgers hebben het nakijken.

Hier de achtervolgende groep die in gedachten al met de sprint voor plaats 2 en 3 bezig is. Die plaatsen zijn uiteindelijk voor Sarah Roy en Moniek Tenniglo! Gelukgewenst!

Hier de achtervolgende groep die in gedachten al met de sprint voor plaats 2 en 3 bezig is. Die plaatsen zijn uiteindelijk voor Sarah Roy en Moniek Tenniglo! Gelukgewenst!

©foto’s: jan blaauw, 20 juli 2013 (Canon EOS D400, Tamronlens 28-200)

Zie ook: www.noordhorntoenennu.com

Dit bericht werd geplaatst in Cultuur, Noordhorn, Sport en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.