NOORDHORN: Vaarwegverruiming, ‘kanaalstrekking’, wegverplaatsing….

Even de aandacht verplaatsen naar het Datemagebied ten westen van Noordhorn. De plaats aan de westkant van de oude spoorbrug, waar het Van Starkenborghkanaal wordt ‘gestrekt’, al heet dat in Waterstaatjargon ‘vaarwegverruiming‘. Daardoor werd ook de verlegging van een deel van de kanaalweg noodzakelijk, opschuiven naar het noorden a.u.b. De nieuwe weg ligt er inmiddels, de uiteinden moeten nog worden afgewerkt. En het wachten is natuurlijk ook op de nieuwe spoorbrug, “slechts’ geschikt voor enkel spoor. Dan wordt ook de weg opnieuw aangepast….

De nieuwe weg van oost naar west, van spoorbrug richting Datemahoeve. Prachtig traject voor wandelaars en skaters, al rijden er al heel wat auto's ondanks het inrijverbod.....

De nieuwe weg van oost naar west, van spoorbrug richting Datemahoeve. Prachtig traject voor wandelaars en skaters, al rijden er al heel wat auto’s ondanks het inrijverbod…..

Het kroosgat dat ik eerder liet zien, is al aardig gegroeid. Hier komt straks het kanaalwater aan toe, de duiker ligt er.

Het kroosgat dat ik eerder liet zien, is al aardig gegroeid. Hier komt straks het kanaalwater aan toe, de duiker ligt er.

De nieuwe weg richting de spoorbrug. Dat laatste stuk wordt dus opnieuw aangepast, als de nieuwe spoorbrug wordt gerealiseerd. Goed voor de werkgelegenheid!

De nieuwe weg richting de spoorbrug. Dat laatste stuk wordt dus opnieuw aangepast, als de nieuwe spoorbrug wordt gerealiseerd. Goed voor de werkgelegenheid!

Dit gedeelte wordt dus binnenkort deel van het Van Starkenborghkanaal....

Dit gedeelte wordt dus binnenkort deel van het Van Starkenborghkanaal….

En datzelfde geldt voor dit gedeelte... Wordt het kanaal behoorlijk breder! (Of komt er aan de andere kant weer land bij?)

En datzelfde geldt voor dit gedeelte… Wordt het kanaal behoorlijk breder! (Of komt er aan de andere kant weer land bij?)

Bij Noordhorner Tolhek is de waterkant al grotendeels vernieuwd. Klaar voor de grotere binnenvaarders, met containers en al.

Bij Noordhorner Tolhek is de waterkant al grotendeels vernieuwd. Klaar voor de grotere binnenvaarders, met containers en al. En aan de overkant wordt ook ‘gecorrigeerd’….

Het Datemagebied oogt nog steeds onoverzichtelijk, al wordt er gestaag doorgeploeterd. De oude weg richting spoordijk, deel van de Mokkenburgweg, is van zijn wegdek 'verlost'. Nog even en "foetsie"....

Het Datemagebied oogt nog steeds onoverzichtelijk, al wordt er gestaag doorgeploeterd. De oude weg richting spoordijk, deel van de Mokkenburgweg, is van zijn wegdek ‘verlost’. Nog even en “foetsie”….

Aan de stille kant van de spoordijk is het overigens goed toeven! De dotters in de zwaaikom van de oude Schipsloot  markeren de rust...

Aan de stille kant van de spoordijk is het overigens goed toeven! De dotters in de zwaaikom van de oude Schipsloot markeren de rust…

Terug bij de N355, waar een groot aantal verkeerstekens aangeeft dat er een "ongewone" verkeerssituatie is ontstaan. Werk aan de weg, langs de weg, onder de weg, onderweg.....

Terug bij de N355, waar een groot aantal verkeerstekens aangeeft dat er een “ongewone” verkeerssituatie is ontstaan. Werk aan de weg, langs de weg, onder de weg, onderweg…..

©foto’s: jan blaauw, 29 juni 2013 (Canon EOS D400 Tamronlens 28-200)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.