Op goede voet via Den Horn, Leegkerk en Aduard

Voor de vierde achtereenvolgende dag vroeg op en om 20 over 6 de deur uit… Is dat ochtendritme, ook van toepassing in de Vierdaagse van Nijmegen,  ook geoefend…. Eerst op gang komen, de gang zit er nog niet direct in. NIet erg, bij de brug tussen Noord- en Zuidhorn moet ik toch even wachten.
Resize of IMG_0963 
De 'Milagro' passeert de brug tussen Noord- en Zuidhorn. Een grote binnenvaarder, al weet ik nu niet meer wélke Milagro dit is… (Op de lijst van www.debinnenvaart.nl staan 3 Milagro's…)

Na de brug zet ik koers richting De Oostergast. De donkere-stenen-bouwwerken zijn bij niet-zonnig weer nogal deprimerend. Ah, leuk dat ze zo'n verwilderd water toelaten tussen de woningen. Alhoewel, je kind moet er niet in donderen…
Resize of IMG_0965 

Ik ga naar de oostelijke kant en loop buitenom. Het is vroeg, een enkele bedrijfsauto verlaat de wijk, een hondenuitlater kijkt bedenkelijk naar de bewolkte lucht…
Resize of IMG_0966 
Foto aan de rand van de oostelijke Oostergastgracht. Tegenlicht met kamille en 'duthoamers' (lisdodden), de laatste is een beschermde plant.
Resize of IMG_0967 
De meerkoeten zijn er nog. Een van de ouders zwemt met een paar piepjonge koeten, ter oefening (en overleving…) De andere ouder zit op het nest te midden van Oostergastrommel. Tweede broedsel?
Ik loop langs het snel drukker wordende autoverkeer op de N355 en ben blij de Hogeweg te kunnen inslaan. Betrekkelijke rust, alleen dierengeluid uit "De Hooge Hoeve", het dierenpension. Na de spoorwegovergang zie ik op een kei bij de verbouwde boerderij (te zien in een eerdere blog) een bordje. Wat staat er op?
Resize of IMG_0969 
"De Steekproef" is hier dus gevestigd, mooiere plek is nauwelijks denkbaar. Bij de nadering van Den Horn valt niet alleen de oude boederij uit de 18de eeuw, aan de rechterkant van de weg, op. Ook het rustieke dorpsbeeld streelt mijn netvliezen.
Resize of IMG_0973 
Even de paarden bewonderen, die op hun beurt meer aandacht voor hun ontbijt hebben dan voor een toevallige vroegpasseerder. Door Den Horn lopend merk je nog weinig van de wakkere bevolking. Aan de oostkant komen de oranjegehemde gemeentewerkers van de Aduard-ploeg groenmaatregelen nemen.
Resize of IMG_0974 

Ik loop na een kort praatje verder, de weg volgend. Voorbij het Aduarderdiep; in het verlengde daarvan ook water. (Volgens de kaart heet dit 'Zuidwending'). Een fietser verliest zijn pakje papieren zakdoekjes. Ik roep "Zakdoekjes!" maar de boodschp komt niet over….

xa9foto's: jan blaauw, 30 juni 2011
(wordt vervolgd)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.