Wandelrondje Den Ham (Gr.) met Piloursemaborg en….. paarden!

Om in Nijmegen een beetje beslagen ten ijs te komen moet je natuurlijk wel wat oefenkilometers in de benen hebben…. Ik ben nog steeds kleinschalig bezig, beoefen de wandelsport voornamelijk vanuit Noordhorn. De directe omgeving vind ik uitdagend genoeg en veel zin om reiskilometers te maken voor het wandelen zelf heb ik niet bepaald. Wie weet komt ook dat nog eens terug…
Resize of IMG_0492 
Terug van een weekje Schier (heerlijk! Zie www.jeebeetjes.nl) begin ik op maandag 23 mei weer met de oefentochten. Vanuit Noordhorn oostwaarts via het 'betonpad' (moderne vervanger van het vroegere kerkenpad) naar Den Ham. Op de Spanjaardsdijk Noord rechtsaf, uitlopen tot aan het Van Starkenborghkanaal. Daar linksaf over het vernieuwde fietspad naar de brug bij Aduard. Wederom linksaf over het fietspad richting Den Ham. Stevig tegen de harde wind in, je kunt nauwelijks de armen stil houden om met de Canon Powershot een foto te maken…. Van het kerkje van Harkema bijvoorbeeld, in de verte. De creatie van Harkema c.s. is tegenwoordig weer open voor publiek, inclusief het 'theehuis', waar ook koffie wordt gezet…
Resize of IMG_0493 
TOLHEK wordt gepasseerd, het streekje tussen Aduard en Den Ham. Zou hier vroeger een tolhuis hebben gestaan? Je kunt er via de Lageweg binnendoor naar Noordhorn, of naar de boerderij van Bekkering. Ik loop door naar en door Den Ham en ga dan linksaf de lange oprijlaan naar de Piloursemaborg in. Nog steeds is het vechten tegen de harde wind…
Resize of IMG_0495 
Landschap vanaf de oprijlaan met links de boerderij van Theo Feenstra en rechts de paarden die we straks beter in beeld krijgen…
Resize of IMG_0498 
De boerderij iets beter in beeld, evenals de merrie met haar veulen. Prachtige, dreigende lucht, maar nat word ik gelukkig niet!
Resize of IMG_0501 
Moeder en kind, merrie met veulen…. Geweldig zoals het moederpaard het veulen beschermt, het jong gaat instinctief aan de 'andere' kant van de merrie lopen, het verst verwijderd van de bedreiging die ik als wandelaar blijkbaar ben…
Resize of IMG_0502 
Als ik dan toch foto's maak, willen de twee nog wel even 'dollen' met elkaar, voor de kiek….
Resize of IMG_0503 
OM even later weer rustig de beginstand te hernemen. Het moederpaard graast, het veulen aanschouwt de wereld om haar heen vanuit de veiligste positie. Ik spoed me naar huis langs de Spanjaardsdijk Noord en het eerder genoemde betonpad. Ook de kieviten en tureluurs vinden mijn aanwezigheid maar niets, ze protesteren luidkeels. Lawaaischoppers! Ik doe toch niks???

xc2xa9foto's: jan blaauw, 23 mei 2011 (Canon Powershot A495)

Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.