Wandelen, TNT, klant(on)vriendelijkheid….. Mooi weer, hè??!!

De balans was zoek. Te veel tijd bracht ik in zitstand door voor de computer of bij de leestafel. Ik ben aan het corrigeren. Meer wandelen, minder zitten… (Heb zelfs een paar nieuwe wandelschoenen gekocht…) Vrijdag 6 mei heb ik me wederom bezondigd aan een verse wandeltest. Lopend van Noordhorn via het betonpad, Spanjaardsdijk Noord, Lageweg, naar Aduard. Vanwege de TNT…. Toelichting: in Zuidhorn verandert Super de Boer in Poiesz en die verandering wordt gemarkeerd door een verhuizing van de Dorpsvenne naar de noodwinkel aan de Rijksstraatweg. In Super de Boer had TNT een postagentschap ingericht, geen oogstrelende voorziening, maar goed, beter iets dan niets. Nu is er even niets…. Dacht ik op 5 mei nog dat het postagentschap gesloten was vanwege de Bevrijdingsdag, een dag later kon ik weer resultaatloos naar huis, toen was het agentschap al grotendeels gesloopt. Maar, als je dan (zoals ik) een pakket wilt versturen, of een brief wilt aantekenen, of… "Dan kunt u naar Grootegast of naar Niekerk…." Toen ik opmerkte dat ik het een schrijnend voorbeeld van gebrek aan service vond, werd er schouderophalend gereageerd. "TNT is een grote jongen, die gaat zijn eigen gang!" Een lotgenoot die ook enig verhaal kwam halen, zei nog dat "vroeger eerst iets werd opgebouwd en daarna pas afgebroken…", maar ook die opmerking werd genegeerd. Is het een mooie, zonnige dag en loop je je desondanks al vroeg te ergeren…
Toen dacht ik "dan ga ik toch lopend naar Aduard, daar is ook een postagentschap!". Zo geschiedde! IK welgemoed op pad, op het betonpad aan de oostkant van Noordhorn. Heerlijk! (Ondanks alles wat er door de lucht vloog…) De graswagens reden af en aan, druk druk druk!
Resize of IMG_0158 
Op de Spanjaardsdijk was het warm, maar heerlijk rustig. Dan heb je tijd om eens te letten op de uitgebloeide meidoorns, gekenmerkt door wollige plukken. Het lijkt me niet zo gunstig, zal wel door het droge, warme weer komen. Een ziekte? Spint? Of is het wat anders?
Resize of IMG_0161 
Nog peinzend over de meidoornproblemen, sla ik linksaf de Lageweg in (met links het agrarisch bedrijf van de familie Bekkering). Niet al te veel sluiprouteverkeer, het valt mee deze keer! Aan het eind het bord "Tolhek", zal wel het Aduarder Tolhek zijn, of 't Hamster Tolhek. Noordhorner Tolhek ligt immers ten westen van het dorp Noordhorn, richting Grijpskerk.
Resize of IMG_0165 
Weg oversteken, rechtsaf op het fietspad richting brug over het Van Starkenborghkanaal. Zinderende warmte, weinig lawaai in de lucht, meestal alleen van voortrazende landbouwtractoren. Brug over, winkelstraat in en ja, daar links is "De Spar" mét het postagentschap!
Resize of IMG_0169 
Zo, pakket verzonden, vlot en kundig geregeld, 'goed volk' daar in Auwerd! Vervolgens doorgelopen naar de Rijksstraatweg, naar de N355. Even zitten? Ja, maar wáár….. Abri bij de straatweg? Zit geen zitplaats in….. Doorlopen dan maar,  met aan de overkant het uitgebreide hotel-restaurant "Aduard".
Resize of IMG_0173 
(Mooi plaatje, knappe prestatie van die kleine Canon Powershot, je hebt bijna oogcontact met de inzittenden van de hardrijdende auto!)
Even verder aan de rechterkant ook nog maar even een kiekje genomen, vanwege het speciale bord, en de vlag van "Middag Humsterland"… IK bedoel, boerenmelk, boerenkarnemelk, boerenyoghurt, kennen we allemaal! Maar BOERENGOLF????!!
Resize of IMG_0174 
Doorlopen, Jan, ook al is het warm! Aha, paarden… De boerderij van Kingma, met manege. Laten we maar met de prachtige paarden besluiten! (De rest van de wandeling via de Oostergast naar Noordhorn heb ik eerder beschreven). Een goede test: de schoenen zijn voortreffelijk, mijn rechtervoet en enkel houden zich heel goed, het vertrouwen in een "wandeltoekomst" groeit! Op naar…..
Resize of IMG_0177 
Resize of IMG_0179 

xa9foto's: jan blaauw, 6 mei 2011 (Canon Powershot A495) 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.