Mankell – 'Kennedy's brein' – Woede over armoede

Citaat blz.187:
Uit een stapel fotokopiexc3xabn viel een gedroogd insect, een vlinder. Het was een artikel in het Engels, geschreven door professor Ronald Witterman van de universiteit in Oxford. De titel was 'De wachtkamer van de dood, een reis door de arme wereld van vandaag.' Het artikel werd door woede gedragen. Dit was niet de rustige, beheerste stijl die debatterende professoren vaak kenmerkte. Witterman spoot van razerij. 'We hebben nog nooit zoveel hulpmiddelen tot onze beschikking gehad om voor steeds meer mensen een draaglijke wereld te scheppen. In plaats daarvan handelen we in strijd met ons bewustzijn, onze intellectuele kracht, onze materixc3xable bronnen, door die vreselijke misxc3xa8re te laten toenemen. We hebben onze verantwoordelijkheid langgeleden uitverkocht door de hulpmiddelen onder te brengen in internationale instituten als de Wereldbank, waarvan de politieke maatregelen vaak niets anders inhouden dan dat het menselijke lijden op het arrogante economische altaar van het advies terechtkomt. We hebben ons langgeleden ontdaan van ons geweten.`

Uit: "Kennedy's brein" – HENNING MANKELL – blz.187 – Uitgeverij De Geus 3e druk 2008

Resize of Kennedy's brein 

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.