'Soms moet het werkelijk stil zijn….' Onderwijsgedichten 1591-2010

Resize of Soms moet het.... kaart 
Het is een prachtige paperback geworden, met flappen: "Soms moet het werkelijk stil zijn…" Onderwijsgedichten 1591-2010! Het boek, verschenen bij uitgeverij Douane, is samengesteld door Theo Magito en Henk Sissing, met een voorwoord van Gerdi Verbeet (voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal). Een zin uit haar voorwoord blijft in mijn hoofd hangen: "School is zoveel meer dan de plaats waar je kennis opdoet…" En Verbeet schrijft: "Daar gaat deze dichtbundel dus over: "DE SCHOOL ALS BELEVING!"
Vele, vele onderwijsgedichten, van een inleiding voorzien door de samenstellers. Ingedeeld naar perioden waarin de gedichten ontstonden.  Bedoeld vooral voor hen die in het onderwijs werkzaam zijn, maar eigenlijk ook een boek voor iedereen die iets met onderwijs heeft, en met poxc3xabzie! Toegevoegd: 'Over de samenstellers', bronvermelding, trefwoordenlijst… Gedichten van befaamde letterkundigen als Nicolaas Beets, J.P.Heye, Gerard Reve, Gerrit Krol, Nico Scheepmaker, C.Buddingh', Remco Ekkers, Sjoerd Kuyper…. Maar ook onbekende namen (voor mij althans…) Ans Boenders, A.W.Grauls, Aubrey van Amstel…. En J.B. van Grins (Ja, inderdaad, een pseudoniem dat ik een tijdlang heb gebruikt, vijf, zes jaar geleden….) Toch mooi om in zo'n bundel te staan!

Vooruit, een voorbeeld, van Fetze Pijlman:

Ik zie de wolken in een plas,
die langs de hemel jagen.
Er staan weer woorden op het glas
van de beslagen ramen.
Het stinkt naar regen in de klas.
Je moet gaan schrijven hoe het was
met de vakantie-dagen.

Dit boek met onderwijsgedichten "Soms moet het werkelijk stil zijn…" is voor xe2x82xac17,50 te koop in de boekhandel. (ISBN 978-90-72247-39-1). Informatie ook op www.uitgeverijdouane.nl
Resize of Soms moet het.... boek 

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.