Historisch Jaarboek Groningen 2010

De vereniging Stad & Lande heeft al haar leden verrast met het "Historisch Jaarboek Groningen 2010". Prachtige uitgave, prima verzorgd, 'zware' redactie met Maarten Duijvendak als voorzitter, en een betrokken en kundige eindredacteur in de persoon van Harry Perton. Niet minder dan 184 pagina's, tekst en beeld op uitstekend papier, met bijdragen van o.a. Kees Kuiken (over 'De oudheid van Haren'), Marinus van der Ploeg (over werkverschaffing en aftreden van burgemeester Dijkhuis van Leek in 1931) en Korrie Melis (over Noord-Groningen rond 1955).  Verder een bijdrage van Paul Brood  over de Groninger Historische Reeks (en andere monografiexc3xabnseries in Nederland) en een literatuuroverzicht 2009, verzorgd door Jona van Keulen en Remi van Schaxc3xafk.
De vereniging geeft in samenwerking met het Huis van de Groninger Cultuur en RHC Groninger Archieven ook het kwartaalblad "Stad & Lande" uit, dat bezig is aan zijn 19e jaargang. Nieuwsgierig naar de cultuurhistorische vereniging "Stad en Lande"? Informeer bij het secretariaat: Postbus 41122, 9701 CC  Groningen of kijk op www.stad-lande.nl. De contributie bedraagt per kalenderjaar xe2x82xac27,50 per persoon.
Resize of Historisch Jaarboek 2010 
 

Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Een reactie op Historisch Jaarboek Groningen 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.