Dagje treinen – Nijmegen revisited

We zijn een dagje UIT geweest, met vrienden. Getreind! Uiteindelijk heb je de keuzedagkaarten niet voor niets bij je voordeelabonnement, gebruiken die dingen! In onderling overleg besloten we naar NIJMEGEN te gaan. Voor mij vanzelfsprekend een plaats met een rijk verleden, niet alleen vanwege Karel de Grote, Frederik Barbarossa en Petrus Canisius, maar ook de verschillende deelnames aan dat grootse wandelgebeuren met de keizerstad als vitaal centrum. Voor gade Gé iets minder relevant, zij liép destijds niet mee, heeft wel enkele keren de immense drukte getrotseerd om mij vrijdags met bloemen te belonen. (Hetgeen overigens niet eens altijd lukte…) Onze metgezellen waren al meer dan 25 jaar niet in de oudste stad van Nederland geweest, tijd voor een hernieuwde kennismaking.
Nee, mijn Canon liet ik thuis, anders ben ik te snel geneigd louter foto's te nemen, zeker in een stad als Noviomagus. Tegen enen wandelden we naar het stadshart na een geriefelijke reis per NS. Heerlijk, al is een middag natuurlijk te kort: Een bezoekje aan de katholieke centrumkerk'van de Canisius Parochie, het Valkhof niét overgeslagen ondanks de kermis, de Waalkade wél om die reden, zelfs nog de keurige kringloopwinkel van "Het Goed" bezocht. (En ik kon het vanzelf wederom niet laten een stapeltje grammofoonplaatjes mee te nemen, inclusief "Het Volkslied van Breda….") Vanzelfsprekend ook de inwendige mens versterkt en de Grote of Stevenskerk met een bezoek vereerd. Dat bleek genoeg voor onze moede hoofden en lamme benen…
NIJMEGEN, dank voor de gastvrijheid, we komen zeker nog eens!

Enkele foto's heb ik toch nog gemaakt met mijn GSM (LG GM205). Ik ben daar nog niet zo bedreven in en de kwaliteit haalt het niet bij die van de Canon, maar toch…. Enkele leuke herinneringen:
Resize of Nijmegen 02 06102010 
Een opname van de Waalbrug vanaf Valkhofhoogte. Ja, daar liepen we, de eerste dag van de Vierdaagse…

Resize of Nijmegen 03 06102010 
Metgezel Henk op Valkhofhoogte, tevergeefs trapaf uitkijkend naar de 'verdwenen vrouwen'…..

Resize of Nijmegen 08 06102010 
Die kwamen dus, slap van het lachen, vanaf een onverwachte kant…. Vrouwen en mannenlogica sporen niet altijd….

Resize of Nijmegen 05 06102010 
Nee, we hebben geen stoute schoenen aangetrokken, zijn niét in het reuzenrad gestapt…

Resize of Nijmegen 10 06102010 
En die hypermoderne zweefmolen aan de Kelfkensboskant hebben we ook alleen vanuit de Valkhofverte gezien…

Resize of Nijmegen 11 06102010 
Tja, versterking van de inwendige mens is af en toe nodig en dan bezondigen we ons wel eens aan een lekkere hap, en lekker was het zeker, op het terras van café Driessen (?) in het centrum. Bovendien zag het geheel er aantrekkelijk uit, een tien met een griffel! Heerlijk!!!

xa9foto's: jan blaauw, oktober 2010 
 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.