'Een Fries huilt niet' – Gerrit Krol

Citaat:
"Een boek, pas gekocht, breek ik in de rug om het te lezen.
Een kind, pas geboren, breek je in de rug zodat het zich in zijn latere leven makkelijk bewegen zal.
Schxf6ne vertel ik het verhaal van mijn moeder die, toen ik strompelend, met de schaatsjes nog aan de voeten, was thuisgekomen, jankend omdat ik zulke koude handen had, de schaatsen van mijn voeten kieperde, me meenam naar de keuken, alwaar zij mijn handen toch wel zeker tien minuten vasthield onder de kouwe kraan, hoe ik ook blèrde en gilde…. En toen kreeg ik nog een draai om de oren bovendien.
'Een Fries huilt niet.'

Uit: "Een Fries huilt niet" – GERRIT KROL – bladzij 72 – Em. Querido's Uitgeverij – SALAMANDER 572 – 3e druk 1983
Resize of Een Fries huilt niet 
Voorplat Salamander 572 – 3e druk 1983

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.