Vanuit Noordhorn verder naar het noorden…

Koning Winter zit nog steeds op zijn troon, grimassend naar zijn onderdanen die steeds meer moeite hebben zich staande te houden, op koers te blijven, geen scheve schaats te rijden…. Nu eens duikt de temperatuur ruimschoots onder 0, dan weer is het "om het vriespunt", maar zet de stevige wind ons ijskoud in onze winterhemden…. Tijd om zijne Majesteit te trotseren, te laten zien dat "we" voor geen kleintje vervaard zijn, van de winterse schoonheid durven te genieten. Een fototrip met ‘kiekmaat’ Michael van Agteren in zijn ongenaakbare automobiel, waarmee hij leest en schrijft (en fotografeert…) Hogeland_4_11022010 Vanuit Noordhorn gaan we binnendoor naar Oldehove, daarna verder langs o.a. Warhuizen en Hornhuizen richting de Westpolder, waar we vanzelfsprekend een kijkje nemen achter de dijk: een prachtig uitzicht richting de Wadden met daarachter ‘de zee’….. Prachtig, om stil van te worden, én (toch…) koud!!! Gelukkig kunnen we in Michaels vierwieler steeds weer op temperatuur en op verhaal komen. De momenten dat we onderweg denken fotogenieke plekjes te ontdekken zijn veelvuldig. Ten noorden van Oldehove is het allemaal net even wat ‘siberischer’: de wind, de verwaaide sneeuw, de sneeuwduinen, de fraaie figuren langs de slootranden, de schitterende luchten in combinatie met de ruime akkers, de weggetjes, de eendenkooien, de imponerende boerderijen, de dijk…… Een donderdagmiddagje "verder naar het noorden", een fotoimpressie!
Resize_of_hogeland_3_11022010
Ten noorden van Oldehove, fraai sneeuwlandschap met grillige vormen

Resize_of_hogeland_8_11022010
Nog verder naar het noorden, Warfhuizen voorbij (dénk ik…) Hemels…

Resize_of_hogeland_25_11022010
Verlaten weggetjes, bewoners die zich mondjesmaat laten zien, een sneeuwdecor

Resize_of_michel_4_11022010
Michael beklimt de dijk, verwachtingsvol. Het is zijn geliefd domein, en evenzeer van mij

Resize_of_sneeuw_in_sloot_3_1102201
Een winterse held op een scooter, verder winterrust voor mens en dier

Resize_of_wadden_4_11022010
Dit vind ik ook magnifiek: de Wadden met waaisneeuw, de zee erachter, de vlucht ganzen erboven…

xa9foto’s: jan blaauw, 11 02 2010

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.