Kxc3xb3xc3xb3rts…. Ze zijn d'r weer, de VOETBALPLAATJES!

Voetbalplaatjesalbum Meestal ontgaan mij dergelijke mededelingen, maar deze keer kreeg ik de informatie keurig in mijn bewustzijn: Op 25 januari begint Albert Heyn weer met de voetbalplaatjes! Eigenlijk had ik maandenlang met de gedachte gespeeld om deze actie aan mij voorbij te laten gaan, maar ja… het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan…. Dus: vorige zaterdag zo weinig mogelijk boodschappen gekocht, alleen wat echt nodig was. En vandaag in de diepvrieskou op de krakende fiets met grote, leeggemaakte fietstassen naar de AH-vestiging in Zuidhorn. Direct in het eerste gangpad valt mijn blik op een stellage, waarop niet alleen de nieuwe albums liggen uitgestald, voor een zacht prijsje, maar ook blikjes voor de ruilplaatjes! Prima idee (al had de stellage wel wat solider mogen zijn… toen ik een blikje pakte, viel er meteen een ander luid lewaaiend op de grond; ja hoor, dat heb xc3xack weer…. Even later hoor ik hetzelfde geluid, ben ik toch niet de enige….)! Na mijzelf keurig in de hand te hebben gehouden, ik heb alleen wat extra vitaminetabletten en tandenborstels in mijn wagentje gedumpt, stopte ik de zakjes met plaatjes in mijn beveiligde jaszak. Met rode konen de winkel uit en met volle fietstassen naar de goede kant van de brug. Thuis gekomen is het een kwestie van enige tijd de nieuwsgierigheid bedwingen, de spanning iets opvoeren…. Uiteindelijk gaat het eerste pakje open, zie ik het clubembleem van VVV Venlo…. Vervolgens een half Ajaxteam (zo’n seizoen is het eigenlijk ook voor de godenzonen…), Pocognoli, Molhoek en Wellenberg….. Alle begin is moeilijk…. Ook het album is even wennen, ik begrijp sommige dingen niet zo…. (Of is het drukken een haastklus geweest???) Waarom staan er bij FC Twente namen wel in de lege vakjes, waarom bij de andere niet? Nu moet je bij het inplakken wel even goed je aandacht erbij houden, aan de voorkant staat immers ook geen nummer en de achterkant heb je net in de prullenbak gegooid…. Enfin, het gaat allemaal goed. Wel even slikken als je Honda tegenkomt die inmiddels het nog koudere Moskou heeft opgezocht. En trainer Dwight Lodeweges die NEC al vroeg vaarwel zei…. Zo gaat dat nu eenmaal, blijkbaar niet te voorkomen. O ja, de eerste dubbele zijn er ook: Andrxc3xa9 Oijer (PSV) – 142; Bryan Ruiz (Twente) – 210; embleem Ajax – 018; Sander van Gessel (Sparta) – 191; Youssef El-Akchaoui (NEC) – 129……
De portretten met clubinformatie vallen me niet tegen, die voorbedrukte handtekening had voor mij niet gehoeven… En ja, Suarez heb ik al!!! (En het embleem van FC Groningen ook!!) Via ruilen moet je een eind kunnen komen (al vertik ik het op Hyves actief te worden….). En een supermarktketen als Albert Heyn had natuurlijk best bij elke xe2x82xac5 in plaats van bij elke xe2x82xac10 een zakje plaatjes cadeau kunnen geven. Vind ik, als ‘verslaafde’ consument….
Resize_of_vijfeersteplaatjes

Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Een reactie op Kxc3xb3xc3xb3rts…. Ze zijn d'r weer, de VOETBALPLAATJES!

  1. Janne Blaauw zegt:

    ricardo en ik hebben ook dubbele, misschien kunnen we elkaar helpen

    groetjes Janne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.